כתוצאה של בדיקת CT אקראית נמצא שיש לי גידול סרטני (HCC) באונה הימנית של הכבד. לאחר התייעצות עם מספר מומחים בתחום הכבד הגעתי לתובנה שתידרש כריתה של האונה הימנית של הכבד. בשלב זה חקרתי בעצמי, באמצעות האינטרנט, את המידע בקשר לניתוחים מסוג זה ומצאתי שבמצבי (סוכרתי ועם היסטוריה לבבית) ובגילי, מומלץ ניתוח באמצעות רובוט (שיטה זעיר פולשנית). לפני ניתוח כריתה של האונה הימנית, נדרש תהליך ביניים של גידול האונה השמאלית. מצאתי שקיימת שיטת ניתוח שנקראת ALPPS שעשויה להיות אופטימלית עבורי. חיפשתי כירורג שיש לו ניסיון בתחום זה ואיתרתי רופא מתאים לביצוע התהליך. פניתי לחברת הביטוח בבקשה למימון הניתוחים. לצערי, חברת הביטוח אישרה את הניתוחים אבל מוכנה למימון מינימלי של צוות הניתוח (מנתח ומרדים) בטענה שהמנתח אינו רופא שבהסכם. שאלתי היא, ברמה העקרונית, בהנחה שלחברת הביטוח אין רופא בהסדר שכישוריו וניסיונו בתחום הספציפי מתאימים כדי לתת לבצע ניתוח כזה (רובוט, בשיטת ALPPS), האם מצב כזה משנה את החבות של חברת הביטוח ביחס לרופא שאיננו בהסדר? במילים אחרות, אם חברת הביטוח לא יכולה להעמיד רופא הסדר מתאים, האם לא חלה עליה חובת השתתפות מלאה?
דוד שלום,
ראשית רפואה שלימה,
שנית כדי לענות על שאלתך צריך לקבל את הפוליסה דף הרשימה וכן את התנאים הכלליים וזאת על מנת שניתן יהיה לבחון את הכיסויים הקיימים בפוליסה שלך וכן את התשובה אשר ניתנה על ידי חברת הביטוח.
דורון קמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר