שלום רב, אישתי עברה תאונת דרכים המוגדרת כתאונת עבודה. יש לי עורך דין שמייצג אותי מול ביטוח לאומי והגופים השונים. מכייון שזו תאונת עבודה, קיבלנו מביטוח לאומי דמי פגיעה עבור 90 יום כמקובל. בחוזה עם עורך הדין חתמנו שהוא מקבל אחוז מסויים מהתקבולים מביטוח לאומי. האם מקובל לשלם לעורך דין אותו אחוז מדמי הפגיעה שקיבלנו עבור שלושת החודשים הראשונים? הרי הוא לא ייצג אותנו שבזכותו קיבלנו את הכסף- ישנה נוסחה, שמחשבת על סמך ההכנסה כפול 75% ואז מקבלים, מעבר לשלוח את החומר שביקש בפקס לביטוח לאומי(פעולה שלקחה למזכירה שלו 5 דקות). האם סביר שגם מהסכום הנ"ל צריך לשלם לו? האם פעולה זו מקובלת בקרב עורכי הדין? או שאני נפלתי במקרה על רוכל כזה?
דניאל שלום,
ככל וחתמת על הסכם שכר טרחה אשר כולל אף תשלום בגין הטיפול בביטוח לאומי, הרי שעורך הדין זכאי לשכר הטרחה אשר מופיע בהסכם.
הסר דאגה מלבך, מקובל בקרב ציבור עורכי הדין לגבות שכר טרחה בגין שירות זה, נוסיף ונציין כי אין כל משמעות לזמן שעבד עורך הדין, שכן לא כל דבר נמדד בזמן, לעיתים אין כל תחליף ליידע וערכו רב מאוד ויכול להכריע תביעה.
בהצלחה דורון קמיר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר