הרקע: קרוב משפחה שלי חלה במחלה קשה, ואושפז בעקבותה בפתאומיות והפסיק לעבוד מאותו רגע עד לפטירתו אחרי כ- 5 חודשים. בכל תקופה זו הוא קיבל משכורת כרגיל מהמעביד, ע"ח ימי מחלה רבים מאוד שצבר בשנות עבודה ארוכות. מהשכר בתקופה זו, הופרשו תגמולי עובד 5%, ושולמו תגמולי מעביד. בתקופה זו הוכר גם כנכה 100% ע"י הביטוח הלאומי, ועל חלק מהתקופה הוכר כסיעודי. הכיסוי הביטוחי: הוא בוטח בביטוח א.כ.ע על מלוא השכר, כולל סעיף שחרור ופרנצ'יזה, ובמקביל, חצי מהשכר היה מבוטח בקרן פנסיה, וחצי אחר בביטוח מנהלים. השאלות: 1)האם מגיע תשלום מחברת הביטוח על אובדן כושר עבודה למרות שעל התקופה הזאת שולם שכר ע"י המעביד ? (בגלל הפרנצ'יזה, יש המתנה רק של חודש. האם מדובר על 4 חודשי תשלום מא.כ.ע ?) 2) האם חברת הביטוח צריכה גם להפריש במקום העובד לקרנות הפנסיה ולביטוח המנהלים, בגלל סעיף שחרור ? האם יש לבקש את הכסף בנטו, ללא ניכוי מס, כי הרי ההפרשות נעשו מהנטו של השכר ?
רפאל שלום,
התנאי לקבלת תגמולי ביטוח בגין אי כושר עבודה הינו תנאי מצטבר בדרך כלל, ואחד הדברים שחברת הביטוח בודקת באופן בסיסי הינו האם הקבל שכר בגין תקופה זו אם לאו, ככל שהתקבל שכר בכל התקופה הרי שעל פניו, לא עומדים בתנאים לקבלת תגמולי הביטוח. על כל פנים הייתי מציע לפנות לחברת הביטוח ולראות מה תהיה עמדתם.
ככל וחברת הביטוח מכירה בחבותה הרי היא צריכה לשלם תגמולי ביטוח בהתאם לפוליסת הביטוח, ככל ויש שחרור הרי שגם התשלום עבור דמי הביטוח ישולם על ידי חברת הביטוח אין לכך כל קשר לקרנות פנסיה או ביטוח מנהלים.
באשר למיסוי הכסף מאחר ומדובר בהכנסה הרי שחברת הביטוח מחוייבת על פי חוק לנכות מס במקור, ככל והמבוטח יעביר לחברת הביטוח, אישור מפקיד השומה באשר לפטור שמגיע לו ממיסים חברת הביטוח לא תנכה מס.
בהצלחה,
דורון קמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר