שלום רב, כספי יתרת תמורה בעסקת מכר, נותרו בנאמנות עד לרישום זכויות, אולם רישום הזכויות לא הושלם מעולם, אך הכספים עדיין נמצאים בחשבון נאמנות, האם יש התיישנות על הכספים המוחזקים בנאמנות? ומה קורה במצב בו הכספים לא הניבו פירות כל השנים, כיצד היה על הנאמנים לפעול בכל אותן שנים?
יש כמובן לבחון את מלא הוראות החוזה, וזה לא נכון ולא רציני לתת תשובה על סמך מידע חלקי.
ניתן להגיד , באופן כללי, שתקופת ההתיישנות נמנית מהיום שהיה ניתן לתבוע את הכסף, ומכיוון שזכות התביעה, לדבריך, הינה ממועד רישום הזכויות - שטרם התרחש, אז ניתן לטעון שלא חלה התיישנות .
לגבי השקעת הכספים- קיימת חובה של הנאמן להשקיע את הכספים בהשקעה סולידית , אציין כי נאמנים אף הועמדו לדין משמעתי, במידה ונגרם נזק משמעותי ללקוח כתוצאה מאי השקעת הכספים. כמובן שיש להתייחס למכלול הנסיבות , וכן להתנהגות הזכאי בכל התקופה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בדרך כלל המתווך זכאי לכספו בעת חתימת העסקה, ללא קשר להתנהלות הצדדים לאחר מכן. נכון שבמקרה זה יש לבחון האם המתווך לא התרשל בתפקידו, וכפועל יוצא מכך, יהיה עליו להחזיר את דמי התיווך. כדאי שתפנו בעניין ...
המשך תשובה