שלום רב- פנה אלי קונה שרוצה לקנות את דירת הירושה שירשתי (אני ואחי בעלי הדירה) וסיכמנו על מחיר בע"פ והעברתי טיוטת הסכם לא מחייבת (רשום בראש הדף לצרכי מו"מ) ואז אחרי יומיים התחרטתי והודעתי לקונה שאני לא מעוניין למכור את הדירה במחיר שסוכם בגלל שאחי מתנגד. עו"ד שמייצג את הקונה והקונה שלחו לי מכתב התראה שביטלתי חוזה שטרם נחתם (נשלחה רק טיוטא ראשונית דרך העו"ד שמייצג אותי ועו"ד הקונה אפילו לא הספיק להתייחס אליה) ורוצים ממני פיצוי כספי של כ-15000₪ אחרת ייפנו לבית משפט בתביעה שביטלתי חוזה ואז סכום התביעה יהיה גבוה בהרבה. רציתי לברר מה מצבי המשפטי בהקדם על מנת שאדע כיצד לנהוג ואם יש אמת בדברי העו"ד של הקונה שבאמת הפרתי חוזה. אשמח להתייחסות דחופה לעניין .תודה מראש.
נכון שבמקרי קיצון, בית משפט יכול לאכוף חתימה של הסכם מכר, אם התרשם שכל התנאים היו מוסכמים, והמוכר חזר בו, ברגע האחרון, ללא סיבה מוצדקת.
בלי לקבוע מסמרות, נראה שהמקרה שתיארת רחוק מסיטואציה כזו, לפי התיאור, נשלחה טיוטה, וטרם קבלת תגובה ראשונית, כבר חזרת בך מהעסקה.
ייתכן שלמוכר נגרמו נזקים , בדמות שכ"ט עו"ד ששילם לשווא, אבל מבלי לקבוע מסמרות, נראה לי שסעד של אכיפת חוזה, יהיה קיצוני מאוד, בנסיבות שתוארו.
כדאי שתקבל ייעוץ משפטי ספציפי , לאחר בדיקת מסמכים .
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
האם לא נשארו כספים בנאמנות לצורך הבטחת התשלום. יש לבדוק את החוזה על מנת להשיב בעניין הפרוצדורה להגשת התביעה וזכויותיך האחרות...
המשך תשובה