האם אפשר לרכוש דירה בארץ כאשר בעלי הנכס מתגוררים בחו"ל? האם יש בזה סיכון? ואיך עושים דבר כזה?
ניתן לקנות דירה מתושבי חוץ, אלא שישי לנהוג בזהירות מיוחדת, הנובעת מכך שאנחנו לא פוגשים את המוכרים ,
את הסיכון העיקרי היטיב להגדיר חיים חפר, בשירו "אדוני השופט" וכך הוא כתב:
" פעם פוגש אני בתייר, שרצה להשקיע באיזה דבר, אז מכרתי לו בית שלא היה שלי, כי לא רציתי שיצא מכאן עם יחס שלילי..."
אמנם חיים חפר כתב על תושב חוץ הרוכש דירה בישראל, אך הדברים נכונים גם במקרה ההפוך- רכישה של תושב ישראל מתושב חוץ.
לכן, מלבד כל הסיכונים הרגילים הכרוכים ברכישת דירה , יש להקפיד מאוד על זיהוי המוכרים - יש לכך דרכים שונות ומגוונות , כל מקרה נבחן לגופו.
לאחר שזיהנו את המוכרים , יש לדאוג לייפויי כח מתאימים ( במיוחד במקרה שבו הרוכש נוטל משכנתא, שאז לבנק למשכנתאות יש הוראות מיוחדות במקרה שמדובר בתושבי חוץ שאינם חתומים בעצמם על המסמכים)
בסך הכל ניתן להגיד כי ניתן לבצע את העסקה ברמת ביטחון שאינה נופלת מעסקאות עם תושבי ישראל, כל עוד מקפידים על זיהוי המוכרים, וקבלת המסמכים שיאפשרו השלמת העסקה , בעת שהמוכרים אינם בארץ.
במידה והנך מעוניין כי אתייחס למקרה ספציפי אשמח לענות בטלפון המתפרסם כאן באתר. ניתן גם להשאיר לי פרטים בלשונית " ייעוץ אישי" ואחזור אליך.(יש להקפיד להשאיר מספר טלפון עדכני, ו/או דוא"ל פעיל- אחרת לא אוכל ליצור קשר ...)
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי חוק, בהעדר הזמנת שירותי תיווך , חתומה ע"י הלקוח, לא ניתן לתבוע מהלקוח תשלום דמי תיווך. יש מתווכים המנסים לעקוף את ההוראה החוקית, באמצעות הגשת תביעות בעילה של "עשיית עושר ולא במשפט" ועילות אחרות...
המשך תשובה