אני מתכוננת למכור דירתי בבניין משנות ה-60. מה קורה אם לאחר חתימת החוזה חלילה או שהבניין מפונה או שהבניין מתמוטט? האם אפשר להכניס סעיף בחוזה שפוטר אותי מהתחייבות? האם יש לזה פתרון כלשהו לפני שחותמים?
בחוזה סטנדרטי, את מחוייבת למסור את הדירה לקונה במצב בו הקונה ראה את הדירה, בכפוף לבלאי סביר ורגיל.
אם הבניין מתמוטט, או מפונה כבניין מסוכן- ברור שזה מצב שחורג מבלאי סביר ורגיל.
גם אם מדובר ב "כח עליון" ולא ניתן לטעון שהפרת חוזה, עדיין לא ניתן לבצע את החוזה, ולכן במקרה כזה נראה שהחוזה מתבטל ( המונח המשפטי המתאים למקרה כזה ההוא "סיכול" - מצב בו לא ניתן לבצע את החוזה, על אף שאף אחד מהצדדים לא הפר אותו) ובמקרה כזה תצטרכי להחזיר לקנה את הכספים ששילם.
כעיקרון אני לא רואה פתרון מושלם לדבר הזה- אפשר לבטח את הדירה, אבל ביטוח לא מכסה קריסה עקב בלאי של הבניין.
הבעיה היא שאם אכן הבניין בסכנת התמוטטות , אז הערך שלו נמוך בהרבה , מערך של בניין יציב.
אפשר כמובן למכור את הדירה , כאשר האחריות לאירוע של התמוטטות/ הכרזה כמבנה מסוכן, נופלת במפורש על הקונה, אבל אז ,יש להניח, שהמחיר שתקבלי יהיה מחיר נמוך מזה שאת מצפה לו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תיקון מספר 9 לחוק המכר, שנכנס לתוקף ביום 7.7.22 , נתן פתרון לגבי חוזים שנחתמו לאחר יום זה. לגבי חוזים שנחתמו לפני 7.7.22 , אכן לכאורה יש שלם הצמדה למדד גם בתקופת האחור, אלא אם כן החוזה קובע אחרת ( וב...
המשך תשובה