במסגרת פרויקט שיש לו בנק מלווה ומונפק פנקס שוברים, אבל מצד שני טרם ניתן היתר בנייה. האם חלות הוראות החוק בדבר הגבלת התשלום ל-7% או שמשלמים כרגיל את כל התמורה, למרות שקיים סיכוי שהיתר בניה לא יתקבל והחוזה יתבטל?
שלום רב,
ראשית כדאי לבדוק את החוזה באמצעות עו"ד , על מנת לוודא שזכויותיך נשמרות וכי אם לא מתקבל היתר תוך זמן קבוע , אתה זכאי להחזר כספי מלא.
בכלל, כדאי למאוד לבדוק חוזים של קבלנים באמצעות עו"ד ,לדוגמא: רק לאחרונה נתקלתי בחוזה שבו קבלן ניסה, בצורה מתוחכמת, לגלגל את עלות הערבויות הבנקאיות על הקונה, ובזכות ייעוץ משפטי נכון, הקונה חסך עשרות אלפי שקלים.
יש כמובן עוד נושאים רבים בחוזה, שניתן לשנות לטובת הקונה, וחסוך כספים, ו/או למנוע סיכונים מיותרים.
כעיקרון, אם החוזה בנוי בצורה שמגינה על הקונה, ניתן לשלם כספים בפנקס שוברים, גם לפני שניתן היתר בנייה, כיוון שהבנק אחראי להחזר הכספים במקרה של ביטול החוזה.
אציין כי במקרים רבים ,לא פותחים חשבון ליווי , לפני שיש היתר בניה, כך שכדאי לבדוק היטב את כל האישורים ולבדוק שחשבון הליווי אכן משויך לפרויקט הספציפי .
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אני לא יודע מיהו אותו "יועץ נדל"ן" , ומה ההסכמות שהיו בינך לבינו. מבחינת הכללים החלים על עורכי דין, עו"ד אמור לבדוק את נושא היטל ההשבחה ( כמובן שהבדיקה כרוכה בתשלום מצד הלקוח לרבות תשלום לשמאי מקרקע...
המשך תשובה