אני ובעלי רכשנו דירה יחד בפועל (משכנתא משותפת, חשבון משותף וכיו"ב). מסיבות שונות הדירה נרשמה על שמו בלבד. להעביר בעלות על שמי גם יש לה עלות כספית שלא מתאפשרת כרגע. מה אני יכולה לעשות על מנת להבטיח את זכויותיי בדירה . האם יוכל למכור אותה ללא ידיעתי ? האם כדאי לשים הערת אזהרה? ואם כן מאיזה סוג?
כמובן שיש לבדוק את כל הפרטים, אבל במקרה שאת מתארת, אז לכאורה במקרה של פרידה, יש לך זכויות במחצית הדירה, בהתאם להוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג.
כמובן שרצוי לחתום על הסכם ממון , ולאשר אותו בבית המשפט , כדי לעגן את הזכויות .
אשר למכירה ללא ידיעתך- באפן תיאורטי זה אפשרי, למרות שיש די הרבה מכשולים שקונה יצטרך לעבור , על מנת שאכן הרכישה תוכר כתקפה ( בעיקר טענת תום לב- שהרי הקונה אמור היה לחשוד כי בדירה מתגוררת בת זוג, שייתכן ויש לה זכויות שאינן רשומות)
לגבי הערת אזהרה- רישום הערת אזהרה עלול לעמוד בניגוד לתנאי המשכנתא ,וכל רישום צריך להיעשות בתאום עם הבנק למשכנתאות.
אגב- אם אתם מתגוררים בדירה- העברת מחצית הדירה על שמך אמורה להיות פטורה ממס שבח וממס רכישה, זה הליך די פשוט ולא יקר, שהיתי מציע לשקול אותו בכובד ראש.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
השאלה אינה קשורה באופן ישיר לנושא הפורום, אבל באופן כללי ניתן להגיד שאין קסמים...בכל השקעה, לצד הסיכוי קיים הסיכון. את יכולה לקחת לדוגמה משרדים באזור המרכז, שעד לפני שנה נחשבו להשקעה הכי "חמה" והכי ...
המשך תשובה