שלום עוה"ד אלקוני. אני אדם רווק בסוף שנות ה-40 ומעוניין לדעת פרטים אודות רכישת דירה למגורים דרך כונס נכסים. האם אמת שבדרך כלל ההליכים הינם קצרים, הנכס עשוי להיות במחיר עד 30% פחות משוויו בשוק דרך מכירה רגילה? האם היתרונות אכן עשויות לעלות על החסרונות ברכישה כזו? האם אתה בכלל מטפל באופן אישי ברכישות כאלה של נכסים? אגב, שוחחנו בעבר בעניין מגרש שיש לי בו חלק יחד עם אחיי. אשמח לתשובות בפורום.
כמובן שיש לבחון את הדירה ואת אופן רישומה, ובמיוחד את מצבה הפיזי, שכן הכונס לא מכיר את הדירה והיא נמכרת "כפי שהיא". בד"כ גם לא ניתן לטעון כלפי הכונס ל "פגם נסתר" שכן הכונס, באמת ובתמים, לא מודע למצבה הפיזי של הדירה, מעבר למה שנראה בעין.
חשוב שההסכם יבטיח קבלת דירה מחוברת לתשתיותות , במצבה הפיזי כפי שהיה בעת שראית אותה , וכן חשוב להבטיח את אחריות הכונס לרישום הזכויות .
אני בהחלט מטפל בחוזים מול כונסי נכסים, באופן שיבטיח את הקונה מבחינה חוזית.
הנעלם הגדול בדירות האלה הוא "פגמים נסתרים" , שהכונס לא מודע אליהם, ולא יכול להיות אחראי לגביהם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
החוק הקובע הוא חוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ”ג – 1963, אשר מגדיר בסעיף 49 הגדרת "דירת מגורים מזכה" בגינה ניתן לקבל פטור ממס במכירתה במקרים מסויימים ( דירת מגורים יחידה+ החזקה של לפחות 18 חודשי...
המשך תשובה