שלום, ברשותי דירה שהתקבלה בירושה מהוריי שנפטרו. אני מעוניינת למכור אותה ולהיפטר מכל העסק, חשבתי לעשות את כל התהליך ללא עורך דין, האם יש משהו שכדאי לי להיזהר ממנו מבחינה משפטית?
עסקת מכירת מקרקעין היא עסקה שכרוכים בה סיכונים לא מבוטלים.
מבחינת החוזה - ניסוח החוזה , הצהרות המוכר בחוזה, הצהרות הקונה, סנקציות במקרה של הפרה וכד'
מבחינת מיסוי מקרקעין - האם את זכאית לפטור?, האם תדעי למלא את הפרוצדורות הנכונות כדי לקבלו? אם לא- מה המס בו את חייבת,? האם דרשת את כל הניכויים והזיכויים המגיעים לך? מבחינה מעשית- אימות חתימות ע"י עו"ד על מסמכי העסקה, בדיקה וחתימה על מסמכי המשכנתא של הקונים, חתימה על יפוי כח, החזקת יפוי כח למחיקת הערת אזהרה וכד'.
השאלה שלך היא למעשה, האם עו"ד המייצג מוכר דירה, באמת מצדיק את שכר הטרחה המשולם לו, או שמדובר בפעולה שכל אחד יכול לעשות לבד?
כעו"ד העוסק במקרקעין אני יכול להצהיר ללא כל היסוס, כי עו"ד מיומן ומקצועי נותן ערך אמיתי, הן למוכר והן לקונה.
אציין כי בשנים האחרונות, בגלל תנאי השוק, חלה הפחתה משמעותית בשכר הטרחה הנהוג בעסקאות בדירות מגורים , וגם אם מתייחסים לשכר טרחת עוה"ד רק כ "פוליסת ביטוח", המאפשרת ראש שקט וודאות בעסקה, מדובר במחיר שבהחלט כדאי, ביחס לתועלת שמקבל הלקוח.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי לשון החוק, כל עוד לא החזקת בנכס 18 חודשים לפחות, מאז שהיה לדירת מגורים, לא ניתן לבקש פטור בגין מכירת דירה יחידה ( סעיף 49ב (2) לחוק.)...
המשך תשובה