שלום. אני ובעלי רכשנו דירה חדשה על הנייר מקבלן בתאריך 24/11/2016 עם פריסת תשלומים מסודרת (תחילה מהון עצמי והמשך מכספי משכנתא). בשנה האחרונה פריסת התשלומים הייתה כל שלושה חודשים וביקשנו בתום לב לאחד תשלומים בכדי למנוע ריצות מול בנק המשכנתא (כל שני תשלומים לתשלום אחד). לקראת סגירת חשבון גילינו שמחייבים אותנו על ריבית פיגורים של 2% חודשי סה"כ 30,000. האם אנו יכולים לטעון על חוסר תום לב מצד הקבלן בהסתרה של ריבית הפיגורים? האם יש תקרה לגובה תשלום ריבית הפיגורים? מצורפת ההתכתבות של בעלי מול הקבלן: שלום. בהמשך לשיחתנו מבקש לאחד תשלומים לטובת רכישת דירה בפרויקט. לפי חוזה מועד התשלומים הינו: /201815/11 - תשלום של 390000 22/02/2019 - תשלום של 390000 רוב התשלומים מקורם במשנתא. מבקש לאחד את התשלומים לתשלום אחד של כ-780000 ( סכום משוערך לפי המדד ) שישולם ב- 15/01/2019. (חוסך לי ריצות ופרוצדורות מול בנק המשכנתא) בתודה מראש. ---------------------- אבי שלום, מצב החשבון נכון להיום הוא כזה ש: אבן דרך שנקבעה לתשלום ב22/11/18 – עומדת נכון להיום על סך של 372,887 ₪ אבן דרך שנקבעה לתשלום ב22/2/19 – עומדת נכון להיום על סך של 406,894 ₪ לפני משורת הדין וכמחווה לענות לבקשתך אנו נאשר דחיית אבן הדרך הקרובה ל15/1/19 יש לשים לב כי סכום אבן הדרך עלול להשתנות שהריי הסכומים ימשיכו לצבור הפרשי מדד תשומות הבנייה ככל שיהיו, עם זאת ככל שתיצבר ריבית בגין האיחור בתשלום היא תוקפא בשלב זה. בנוסף, אנו נאשר את הקדמת התשלום בגין אבן הדרך שלאחר מכן, אנא צור עימי קשר טרם התשלום על מנת לאמוד את הסכום המדויק ליום התשלום לכשיהיה. תודה, ------------------------- בתודה מראש.
בהתכתבות כתוב כי ריבית הפיגורים" תוקפא בשלב זה"- זה ביטוי לא ברור והיה כדאי להגיע להסדר מסודר עם הקבלן שיבהיר כי מדובר בפריסה חדשה, שלא תישא ריבית פיגורים.
מצד שני, הביטוי " תוקפא בשלב זה" הוא ביטוי שמתפרש בעמימות לשני הצדדים- כלומר אפשר בהחלט לטעון שהוא מהווה ויתור של הקבלן על הריבית.
השאלה נוגעת לפרשנות המושג "תוקפא בשלב זה" ואני מציע להגיע עם הקבלן להסדר, שכן לא ניתן לתת תשובה מוחלטת לשאלה .
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תודה רבה על תשובתך.
אנחנו מרגישים שמה שהטעה אותנו וגרם לטעות היקרה הזאת היא העובדה שלא הוזכר במייל הנושא של ריבית פיגורים, ואנחנו חשבנו בתמימות שמדובר בריבית מדד תשומות הבנייה.
אנו חשים שהחיוב על ריבית פיגורים נעשה בחוסר תום לב ובשונה משיחת הטלפון שהתקיימה בין בעלי לבין החשב (אין לנו הקלטה של השיחה לצערנו).
האם ניתן לבסס תביעה על חוסר תום לב?
מהי ריבית הפיגורים המקסימלית הקבועה בחוק?
24% ריבית פיגורים שנתית היא חוקית נכון לשנת 2016?
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אחד מהתנאים לכך שמתווך יהיה זכאי לשכר טרחה, הוא שהוא יהיה הגורם היעיל להתקשרות ביןו המוכר לקונה. נכון שהצדדים צריכים לנהוג בתום לב, ולאפשר למתווך לסייע בניהול המו"מ ולא "לעקוף" אותו, אך במקרה שמתווך מ...
המשך תשובה