שלום רב, ברצוני לרכוש דירה שהתהליך מתבצע על ידי עו"ד דין בצו בית משפט לענייני משפחה. הדירה טרם נרשמה בלשכת רישום המקרקעין, והיא רשום בחברה המשכנת "חלמיש", ולכן אין רישום בית משותף. כמו כן, מדו"ח השמאי עולה כי זכות הבעלות הרשומה בספרי המקרקעין, בנכס הידוע כחלקה וגוש - נעשו בשלמות. בעת הביקור בנכס נמצא כי מתגורר אדם המהווה צד לסכסוך. לא הוצג בפני השמאי כל הסכם שכירות לעניין הדייר במקרקעין. הוצג בפניו אישור זכויות לא מעודכן מחברת חלמיש, כמו כן אישור הזכויות מורה על דירה מסוימת בבניין, כאשר נשוא השומה מהווה דירה אחרת בבניין ועל כן אין ביכולתם לקשר את אישור הזכויות לנכס שבנדון. מסקנתם שזיהוי הנכס אינו חד-חד ערכי והוא בוצע בהתאם לביקור פיזי במקרקעין בלבד. שאלותיי - האם מדובר בסוגיה משפטית סבוכה ומסוכנת, או שהיא יותר רווחת ממה שאני יכול לשער כאדם מן היישוב? בדו"ח השמאי אין התייחסות לכוונת הדייר להתפנות מהנכס. כיצד עליי לוודא שהוא אכן יתפנה? אילו השלכות יש לכך מבחינת קבלת משכנתא בבנק לנכס? האם ישנן השלכות נוספות שעליי לקחת בחשבון? תודה רבה מראש!
הנושא המתואר בפנייתך אינו פשוט, ואכן צריך כי עו"ד מיומן יבחן את הנכס, יבדוק את כל הנקודות הדורשות בדיקה, ויוכל לייעץ לך בצורה נכונה.
באופן עקרוני נראה שמדובר בבעיות שייתכן וניתן לפתור ( אבל מובן שצריך לבדוק, באופן פרטני, שאכן זה כך...). אם באמצעות עדכון חו"ד השמאי, ואם באמצעות הבטחת פינוי הנכס, כנגד התשלום ( חשוב להבטיח את מצב הנכס לאחר הפינוי- פעמים רבות הדייר, כנקמה, משחית את הנכס וגורם לנזקים של מאות אלפי שקלים...)
אם אקבל פרטים נוספים, אוכל לתת תשובה ספציפית יותר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש לבדוק את המסמכים עליהם חתמתם. כיצד הוגדר הפרוטוקול? מה בדיוק נכתב בו. אם מדובר על הטעייה גורפת, אז ייתכן ויש מקום לנקוט הליך משפטי נגד הקבלן. גם השתיקה שלו במשך חודשיים , אומרת דרשני. כאמור, יש ...
המשך תשובה