חתמנו על חוזה לרכישת דירה ב13.4.2011 כאשר תאריך המסירה נקבע ל – 31.1.2014 ולבסוף חתמנו על קבלת הדירה ב - 10.2.2015 (מעל שנה איחור). היינו הדיירים הראשונים לחתום ולהתאכלס בבניין, כאשר היינו נתונים בלחץ גדול מאד באמצע חודש תשיעי להריון לפני לידה ראשונה (ב - 25.2.2015). במהלך החודשים האחרונים לפני המסירה הייתה בינינו לבין הקבלן תכתובת בה דרשנו פיצויים על פי חוק המכר. הקבלן טען לזכותו טענות כמו - האיחור נגרם בשל המצב הבטחוני ("צוק איתן" שהחל לאחר כחצי שנה איחור), שינויים (מינוריים) שעשינו בדירה (לפני שנבנתה) שגרמו לעיכוב בכחודש, חיבור לחשמל שהתעכב מול חברת החשמל שאינו תלוי בו ועקב כך איחור בקבלת טופס 4 שלא באשמתו, ולדבריו העובדה שהתיקון בחוק המכר בוצע ב - 6.4.2011 ואנחנו חתמנו ב - 13.4.2011 מראה שהייתה לנו כוונה להקשר ולחתום חוזה גם ללא קשר לתיקון, וכו וכו.. בחוזה מצויין שהדירה תמסר עד 31.1.2014 ומותר להם לאחר ב - 4 חודשים, כלומר האיחור נחשב רק מה – 31.5.2014. במידה ויחרגו מזמן זה - המחיר יהיה 3000 ש"ח לחודש איחור, סכום נמוך משעמותית משווייה של דירה דומה בגודלה ומיקומה לשלנו. במעמד מסירת הדירה (ב - 10.2.2015) חתמנו על מסמך לפיו אנחנו מסכימים לקבלת פיצויים על סך 35000 שקל, שנכתב בו שנחתם ברצון והסכמה ושלא הופעל עלינו לחץ. וזאת למרות שעל פי חוק המכר הגיע לנו ע"פ חישוב של שנת איחור (ערך דירה פי 1.5 או 1.25) כ – 90000 ש"ח. כמו כן, את יתרת התשלום שילמנו במסירת המפתח, שכללה גם את מדד תשומות הבניה שנגבה למעשה על שנת האיחור.. בנוסף – ביצענו בדק בית חוזר (לאחר שנה מכניסתנו לדירה) שנעשה לפני כחודש ומפרט ליקויים על סך 32000 שח, אותו שלחנו לקבלן שטרם תיקן ולא מתכוון לתקן.. רצינו לדעת אם לדעתך יש כאן אכן עילה לבקשת הפיצויים כפי שמתוארים בחקיקה למרות החתימה על ההסכם, ומה בעצם מגיע לנו על פי החוק?
שלום יעל. המקרה מרגיז ומקומם. כדאי לראות על מה בדיוק חתמתם, ובאלו נסיבות. לעתים הסכם ויתור שנחתם לאחר קבלת הדירה, עלול להוות ויתור תקף וקיימים מספר תקדימים בעניין.
מצד שני- כאן ההסכם נחתם לכאורה כתנאי לקבלת החזקה בדירה, בנסיבות של הטעיה מצד החברה הקבלנית, ויכול להיות שניתן יהיה לפסול אותו.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לפנות לייעוץ משפטי דחוף. יש לדעתי לשקול אפשרות להודיע על התנגדותכם להסכם בהקדם האפשרי, וככול היותר בסמוך למועד בו התברר לכם, כי החתימה על הוויתור נבעה מטעות והטעיה.
מכל מקום, כל מהלך צריך להיעשות בהתייעצות עם עו"ד המתמצא בתחום, על מנת לא להוסיף נזק, על זה שכבר נגרם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כעיקרון כל אדם יכול לייצג את עצמו בכל הליך משפטי שהוא צד לו. מצד שני, במקרה של מכר דירה, יש צורך באמות חתימות ע"י עו"ד, דיווח לרשויות המס, החזקת כספים בנאמנות, החזקת יפוי כח בלתי חוזר ויפוי כח למחיק...
המשך תשובה