בשבוע שעבר חתמתי על זכרון דברים למכירת דירתה של אימי, בהסכמתה. הדירה על שם אימי בלבד. היום אימי מתחרטת ולא רוצה למכור את הדירה. האם לזכרון הדברים יש תוקף? אני חתמתי על זכרון הדברים ואימי לא נכחה במעמד החתימה. בזכרון הדברים כתוב שאני מתחייבת בשם אימי. ביום חתימת זכרון הדברים לא התקבל תשלום כלשהו מהצד השני ולא נקבעו מועדי תשלום או מועד לחתימת החוזה. שאלתי היא האם זכרון הדברים תקף והאם הצד השני יכול לתבוע את סכום הפיצוי ממני, כמי שחתמה על ההסכם?
קשה להעריך את תוקפו של זיכרון הדברים, בלא לבדוק את המסמך עצמו.
היו בהחלט מקרים שהפסיקה הכירה בזיכרון דברים כחוזה מחייב- תלוי כמובן עד כמה הוא היה מסוים, האם הייתה גמירות דעת להתקשר בחוזה מחייב וכד'.
אם יתברר כי מדובר בחוזה מחייב, אז בהחלט עלולה לקום לצד הנפגע עילת תביעה .
במידה וחתמת על חוזה ללא הרשאה כדין, אז עלולה לקום גם עילת תביעה נגדך.
מכיוון שמדובר בנושא רציני ומורכב, אני מציע שתפני בהקדם לעו"ד , על מנת לקבל חו"ד מקצועית, לאור המסמכים שנחתמו, וכלל הנסיבות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי התיאור נראה לכאורה שאכן המתווך הראשון אינו זכאי לדמי תיווך, שכן הוא לא היה הגורם היעיל בעסקה, ולמרות הפצרותיכם, סירב לקדם את הליכי המו"מ עבורכם. מצד שני- לא ניתן להבטיח שהוא לא יתבע. בנסיבות אל...
המשך תשובה