מהם היתרונות הבולטים של מכירת דירה על ידי חברה פרטית. האם מכירת הדירה פטורה ממס והאם תיווצר כתוצאה מכך יתרת זכות בחברה? שאלה נוספת – האם בעל השליטה בחברה יכול למשוך רווחים כתוצאה מיתרת זכות זו?
הנושא מורכב מעבר לסוגיות להם הוקצה הפורום, אך בכל זאת אענה לך בקצרה.
כאשר מדובר במכירת דירה על ידי חברה, אנו יוצאים מחוק מיסוי מקרקעין ועוברים לפקודת מס הכנסה ואז נשאל האם מדובר במלאי עסקי (רווח פירותי) או ברווח הוני (חלק ה לפקודה).
מכאן אנו למדים, שכאשר הדירה בבעלות אדם, אנו נזכה לפטור מלא בעת מכירתה (בכפוף לתנאים שבחוק) לרוב לפי תנאי סעיפי 49 לחוק מיסוי מקרקעין ובעת האחרונה צורפה גם הוראת השעה (הגדלת ההיצע לדירות מגורים) ואילו כאשר מדובר בחברה, כפי שצוין לעיל, אין מס שבח אבל יש רווח הוני או פירותי שצריך להיות ממוסה.
בעל שליטה יכול למשוך רווחים, השאלה באיזו דרך ישלם הכי פחות מס. כאשר מדובר בשרשרת של חברות, נעזרים בתקנה 27 לתקנות הרכישה, כדי לא לשלם מס רכישה כפול בכל העברת דירה אגב פירוק ובתנאי שאנו עומדים בתנאי סעיף 71 לחוק מיסוי מקרקעין.
עד כאן, באופן כללי ביותר ולא ממצה, ממליץ להעזר באיש מקצוע טרם נקיטת צעד כלשהו. מקווה שהייתי לך לעזר להבנת המצב בכלליותו, במידה ומשהו אינו ברור דיו, הינך מוזמן ליצור עימי קשר - פרטי המשרד מופיעים באתר.
בכבוד רב ובברכת חג אביב שמח
שלום לוי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ברכישת דירה מתושב חוץ , קיים חשש שמדובר במתחזה, שכן לא פוגשים את המוכר, פנים אל פנים , במהלך המו"מ וחתימת החוזה. יש לנסות לבדוק באמצעות שכנים, בשיחת וידאו, ביצירת קשר עם קרובי משפחה של המוכר, כי אכן...
המשך תשובה