הייתי רוצה לשאול כמה שאלות לגבי חכירה. כל השאלות הבאות מתייחסות לחכירה במגורים בניה רוויה. (1) האם חכירה במקרה הנ"ל יכולה להיות מקק"לאו מרשות הפיתוח או שחכירה במקרה הזה יכולה להיות רק ממנהל מקרקעי ישראל? אם היא כן יכולה להיות מקק"ל או מרשות הפיתוח אז מהוא הבדל בין חכירה מגופים האלא לבין חכירה מממ'י? (2) האם תמיד עבור דירות בבניה רוויה חכירה היא ל 49 שנים פלוס זכות חידוש 49 הארכה? (3) האם צריך לשלם עבור חכירה של קרקע מהוונת? (4) אותה שאלה במקרה של חכירה לא מהוונת. (5) איך לברר בזמן קניית דירה איזה סכומים עתידיים צריך לשלם עבור חכירה? על אילו סכומים מדובר עבור דירה בחיפה בת 3 חדרים? (6) איך בזמן לפני רכישת דירה אני יכול לברר ערך קרקע? (7) באילו מקרים לא ניתן להוון את חכירה? (8) האם קיימים הגבלות העברת זכויות בירושה לאזרחים זרים במקרה של נכס על אדמה מוחכרת?
הקרקע עליה בנויה הדירה יכולה להיות או של קק"ל או של רשות הפיתוח, נכון להיום, אין הבדל מעשי בינהן.
היום הרוב המכריע של דירות המגורים מהוונות, בדירה מהוונת אין צורך בתשלום שנתי, ואין הגבלות בהעברה או בירושה, כלומר אין צורך בתשלום שנתי או בתשלום דמי הסכמה. במקרה שבנסח מצויינת הערה על איסור העברה לזרים, אז אכן יש בעיה בהעברה לאזרחים זרים, ונדרשים אישורים שונים ( בד"כ אישור על זכאות לעליה לפי חוק השבות)
לגבי שאר השאלות- לא ניתן להעביר במסגרת הפרום קורס העוסק בקרקעות מנהל. כאשר תהיה דירה רלוונטית, יש לפנות לעו"ד המתמצא בתחום, שידע להשיב על כל השאלות לגבי הדירה הספציפית.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לא ראיתי את הסכם התיווך כולו, אך לפי התיאור שלך, נראה כי שיעור דמי התיווך חוקי. אציין כי לא הצלחתי להבין את ההיגיון והסיבה שגרמו לך לחתום על חוזה, לפיו מראש המתווך זכאי דמי תיווך של 15,000 ש"ח לפחות ...
המשך תשובה