שלום רב לאחרונה רכשתי דירה מקבלן שכר הטירחה הינו 1.5% + מעמ , האם ה 1.5 אחוז הם מסך כל הדירה או 1.5 אחוז מהעלות הכוללת של הדירה - מע"מ ועל הסכום שיוצא נוסיף מע"מ , כי למיטב הבנתי אני משלם פעמיים מע"מ , כמו כן רציתי לשאול האם ניתן לדרוש את הכסף בחזרה היות ומדובר מעל ל 3000 ש"ח החזר ?
הי עמי
באופן כללי
בהתאם לסעיף 16 לחוק מע"מ המחוקק הטיל את המע"מ על נותן השירות מטעמי נוחיות ויעילות בגביית המס, בהנחה שהם יגלמו את המע"מ במחיר השירות וככל מס עקיף הוא יגולגל בסופו של דבר על הצרכן הסופי. במילים אחרות, שיטת הטלת המע"מ בנויה על עיקרון שכל יצרן יחויב במס על הערך המוסף שהוא מוסיף למוצר בשרשרת היצור, הצרכן הסופי ישא בסופו של דבר בכול "הערכים המוספים" שהיו בשרשרת היצור.
מהכלל אל הפרט
מחיר הדירה (במידה ולא מדובר בעוסק לפי חוק מע"מ) הינה עלות הנכס + מע"מ = מחיר העסקה (מאחר ואתה הצרכן הסופי).
לפי אותו עיקרון - שכר טרחת עו"ד הינה 1.5% + מע"מ, מאחר ואתה הצרכן הסופי של השירות.
אולם, יש לבדוק בהסכם המכר או בהסכם שכר הטרחה מהיכן נגזרת שכר טרחת עו"ד. כלומר – האם ממחיר הדירה ללא מע"מ או ממחיר הדירה + מע"מ.
בין כה ובין כה לא מדובר במס על מס.
הערה – מס על מס מוטל בחיוב במס רכישה, כאמור – לצרכי מס רכישה המע"מ הוא חלק משווי הרכישה (כלומר – מס על מס).
בכבוד רב
שלום לוי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כמובן שלא מומלץ לרכוש דירה שאינה תואמת להיתר. ברוב המקרים , אין בעיה בהעברת חדר מדירה לדירה, אבל אם המקרה שלך, ייפול לאותם 30% שלא מאושרים, זה לא יעניין אותך, שב 70% מהמקרים האחרים, מאשרים העברה כזו...
המשך תשובה