אבי בגיל 90,הדירה שהוריי גרים היא על שמו בלבד אך בצוואה מוריש את הדירה לאימי.לאחרונה אנו חושבים להעבירם לדירה אחרת בשכירות ולהשכיר את שלהם כי אין מעלית. 1.אם אבי ישכיר את הדירה ויחתום על חוזה עם השוכר,והיה וילך לעולמו ,מה יקרה עם השוכרים?עם הדירה? 2.האם אפשר שאבי יחתום על יפוי כל עבורי רק לצורך השכרת הדירה ואם כן,מה יקרה אם הוא ילך לעולמו בנוגע להמשך השכירות? 3.אם יוחלט למכור את הדירה,ואבי יחתום על חוזה מכירה ובמהלך המכירה ילך לעולמו מה עלול לקרות ?
1. במקרה והמשכיר הולך לעולמו, השוכר מחוייב כלפי היורשים בכל הוראות הסכם השכירות. הדירה עוברת ליורשים לפי צוואה או לפי צו ירושה.
2. יפוי כח אפשרי, אבל יפוי כח כזה פוקע עם הפטירה, ואז שוב חוזרים למצב המתואר לעיל.
3. במקרה של מכירה, המוכרים חותמים לטובת הקונה על יפוי כח בלתי חוזר, שתקף גם לאחר הפטירה. כך שעוה"ד יוכל לחתום בשמו על כל סכום שיידרש.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש לבדוק את התחייבויות הצדדים בחוזה. בד"כ הקונס מתחייב להמציא צו להעברת הדירה ואישורי מסים, ועוה"ד של הקונה אמור לדאוג להשלמת הרישום. יכול להיות שהוסכם אחרת במקרה שלכם- יש לבדוק את החוזה. לצו...
המשך תשובה