אני משה חי עם בת זוגתי ואנו זכינו עם קבוצת רכישה בנכס השאלה שלי אנחנו יכולים לרכוש את הנכס בשני שמות כי אנחנו לא נישואים ובנתיים היא לא יכולה לארגן את הכסף עד שתימכור את דירה שלה יש הפשרות לצרף אותה בנכס יותר מאוחר?
כמובן שלצורך מתן תשובה מוחלטת יש לבדוק את המסמכים שנחתמו,כעקרון, אין מניעה שאחד מבני הזוג ירכוש את הנכס לבד ( אלא אם כן יש הגבלה על כך במסמכי ההתקשרות עם קבוצת הרכישה, או שבמסמכים אלה יש תנאים והגבלות לרכישת נכס ע"י אחד מבני הזוג)
העברה המחצית לבן הזוג האחר הינה עסקה שדורשת דיוח למס שבח ותשלום מס בהתאם לתנאיה ( האם ההעברה תהיה בתמורה לכסף שבת הזוג תעביר? ללא תמורה?) בכל מקרה, להעברה לבת הזוג יש עלויות, שבפרום מצומצם זה לא ניתן לפרטן.
אולי כדאי לחשוב על רכישה על שם שניכם , כאשר מבחינתך תהיה התחיבות שלה להעביר אליך את הכסף, תוך יצירת בטחונות מתאימים?
מובן שיש לבחון את ההצעה לפי רמת הבטחונות שניתן לספק לך, ושאר ההשלכות , אבל אם הדבר אפשרי, אז יתכן ומדובר בדרך עדיפה, על פני העברה מאוחרת יותר, לפחות מבחינת המורכבות של העסקה וכנראה גם מבחינת המיסוי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מבחינה חוקית אין מניעה לסכם עם לקוח לקבל כשכ"ט 0.5% מחלקו בדירה, או 0.5% משווי הדירה כולה. השאלה מה סוכם במקרה זה היא שאלה עובדתית, שיש לברר אותה, לאחר שמיעת שני הצדדים. לא ניתן לתת תשוב ה מוחלטת במס...
המשך תשובה