רכשנו דירה באמצעות תיוום. הדירה הוצגה כדירת 4 חדרים, וכך התחייב המוכר בסעיף יסןדי בחוזה. אולם לאחר החתימה על ההסכם הסתבר ע'י שמאי ושכנים שמדובר בדירת 3.5 חדרים. כשראינו את הדירה, ניכר היה כי אחד החדרים קטן יחסית, אך היינו בטוחים שרשמית מדובר בחדר. כך הציגו לנו המתווך והמוכרים. לו היינו יודעים שמדובר בדירת 3.5 חדרים לא היינו קונים את הדירה במחיר שסוכם, או לא היינו רוכשים אותה כלל. אנו מרגישים שמדובר בגניבת דעת, ומבקשין לתבוע בביהמ'ש לתביעות קטנות. נשמח לקבל עזרה בכתיבת כתב התביעה.
על מנת לענות באופן מוחלט על השאלה יש לבדוק את חוזה המכירה ולראות על מה בדיוק הצהיר המוכר, ומאידך מה הצהרתם אתם. אציין כי בחוזיי יד שנייה, הקונה מצהיר בדרך כלל כי ראה את הדירה, בדק את כל הנתונים בכל הרשויות הרלוונטיות, וכי הוא קונה אותה במצבה "כפי שהיא" . בנסיבות אלה יהיה לדעתי קשה לטעון כי המוכרים הטעו אתכם ,שכן ראיתם בעינכם את הדירה ואת החדר. בשאלתכם לא ציינתם מהו בדיוק שטח החדר ,בכמה הוא קטן מחדר סטנדרטי, ובכמה השמאי העריך את ירידת ערך הדירה בשל כך ( במאמר מוסגר אציין כי בדירת יד שנייה , ההגדרה המשפטית של מספר החדרים אמורה להשפיע פחות על ערך הדירה, אם בכלל,כיוון שהדירות נמכרות לפי מה שנראה בעייני הקונה)
בכל מקרה, לצורך הגשת תביעה יש להצטייד בחו"ד שמאי המעריכה את ירידת ערך הדירה ולהתכונן לכך שהמוכר יעלה טענות שכנגד, שיש בהן ממש.
אני גם לא משוכנע שתביעה כזו מתאימה לדיון בבית המשפט לתביעות קטנות.
אם תחליטו לתבוע, תוכלו לפנות למשרדי בטלפון לצורך תאום העברת מכלול הנתונים, וקבלת הצעת מחיר לניסוח כתב תביעה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ההליך הבסיסי הוא הסכם הלוואה , אשר יבטיח כי בעת מכירת הדירה , או בעת פרידה בין בני הזוג ( חס וחלילה)- הכספים יחזרו להורים . כדי לתת יתר תוקף להסכם , אפשר לשקול רישום משכנתא ( במידה ואין משכנתא מגורם ...
המשך תשובה