שלום, לפני מספר שבועות בשיחה עם מתווך לרכישת דירה ביישוב קהילתי נאמר לי סכום מסויים לרכישת הבית, וכבר רצו לקבוע לי פגישת לוועדת קליטה והכרת יו"ר היישוב וכו'. ביקשתי לידחות את הפגישה עד לקבלת אישור עקרוני למשכנתא. משקיבלתי את האישור אמר לי המתווך שהקבלן העלה את מחיר הדירה בסכום שאינו אסטורומני אך לנו משמעותי. עוד אמר לי שהוא בודק וידבר עם הקבלן ויסביר לו שאנחנו כבר במו"מ מספר שבועות וכו' אבל אז חזר אליי שהדירה הוצאה למכירה לזוג אחר והם בשלבים ראשוניים של חתימת חוזה ישירות עם הקבלן ושהליך זה לא מקובל על המתווך והמועצה של היישוב אז שאמתין לעדכונים. 1. האם מותר לעלות את הסכום או שהצעה בע"פ היא כמו חוזה? 2. אני מניחה שלהציע לזוגות נוספים ושכל הקודם זוכה היא אפשרות חוקית אך אין לי איזשהי זכות ראשונים מאחר ופנינו קודם? אני לא רוצה להיכנס למלחמות (בייוחד שמדובר ביישוב קהילתי) איך ניתן ליישב את העניין הזה?
כעקרון מותר למוכר להעלות את המחיר במהלך המו"מ, במיוחד אם בינתיים היו שינויים במחיר הדירות באזור, המדד עלה וכד'.
עסקה במקרקעין מחייבת הסכם בכתב, וכל עוד לא נחתם הסכם, לא בוצעה עסקה.
מצד שני, יש חובה לנהוג בתום- לב במהלך המו"מ, והדרישה הינה, בין השאר, לא לנהל מו"מ במקביל עם מספר קונים, אל אם כן מודיעים לקונים כי מתנהל מו"מ מקביל.
באופן עקרוני, אם את מעוניינת לעמוד על הטענה כי נוהל מו"מ בחוסר תום לב, ולדרוש פיצויים, ו/או כל סעד אחר, הרי שכל עוד המוכר לא מסכים מרצונו לדרישתך, אין מנוס אלא לפנות לבית המשפט.
מובן שקודם פנייה לבית המשפט יש לפנות לעו"ד שיבדוק את מכלול הנסיבות, ויחליט , על פי החומר שבפניו, האם קימת עילת תביעה .
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
היתר לשימוש חורג, בד"כ אינו מבטל את השימוש העיקרי לפי התב"ע. אפשר לוודא זאת במחלקת הנדסה של העירייה, כלומר נראה לכאורה שאין בעיה להשתמש בדירה למגורים- כדאי לוודא זאת באופן רשמי במחלקת הנדסה. לגבי רכ...
המשך תשובה