שלום רב, אני תושבת חוץ אשר מעוניינת לרכוש דירה מישראלי אשר גם הוא תושב חוץ. בידי העו״ד של המוכר יש יפויי כח נוטריוני כנ״ל לעו״ד שלי. כמו כן כרגע העסקה ״תקועה״. עו״ד שלי מבקש יופי כח נוסף מהמוכר שביפויי כח הנוסף שמו (של העו״ד שלי הקונה) יופיע . עו״דינו של המוכר מתנגד בכל תוקף וטוען שדבר זה אינו מתקבל על הדעת. רציתי לדעת אם אכן בקשתו של העו״ד שלי אינה מתקבלת על הדעת?? אילו בקשותיו של עו״ד שמייצג אותי הקונה. 1. מצ"ב יפוי הכח שעל מר פלוני לחתום מול קונסול ישראל בקנדה. חשוב – שמר פלוני יזדהה בקונסוליה עם דרכון או ת.ז. ישראלים שכן במסמכים אצל ---- מופיע גם מספר ת.ז. ישראלי וצריכה להיות התאמה. חשוב לי להדגיש כי בלי יפוי כח בנוסח הנ"ל (בדיוק) חתום ומאומת ע"י הקונסול לא נוכל להתקדם. 2. באותה הזדמנות כאשר פלוני אצל הקונסול הוא חייב לחתום בפניו על טופס דיווח למשרדי מיסוי מקרקעין (העו"ד שלכם לא יוכל לחתום עליו עם יפוי כח). אשמח לתשובה בהקדם. בתודה מראש שנה טובה :)
1. תלוי איזה סוג של יפוי כוח יש לב"כ המוכר (ספציפ, מיוחד, כללי, בלתי חוזר ומתי הוא ניתן).
2. מכוח היפוי כוח מעניקים לאחר מכן, יפוי כוח לב"כ הקונה.
כך שב"כ הקונה לא חייב להופיע על היפוי כוח הראשוני, מאחר ואח"כ מכוח יפוי הכוח הראשוני של המוכר מעניקים לב"כ הקונה יפוי כוח.
לעניין יפוי כוח של תושבי חו"ל שניתן בחו"ל - ישנם כללים ברורים (תלוי מי הנוטריון, איפה נחתם היפוי כוח הנוטריוני, יש אפסטיל וקונסולרי).
בברכת חג שמח
עו"ד שלום לוי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אסף אלקוני
053-9428881
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוב הקרקעות במדינת ישראל הנן בבעלות קק"ל/רמ"י . יש לבדוק את חוזה הרכישה של הדירה- במידה ומדובר על חוזה חכירה מהוון,בבניה רוויה, אזי בד"כ אין הבדל משמעותי בין רכישת דירה על קרקע פרטית, לרכישה על קרקע ...
המשך תשובה