בתי ובעלה מתכוונים להגיש תביעת רשלנות רפואית הם בינתיים מתחילים הליכים, כאשר שאלתי אותה האם הודיעו לבית החולים שהם מתכוונים לתבוע אותם ענתה לי שעוד לא ושהיא מתלבטת כלל אם לעשות זאת. אמרתי לה שלדעתי זו חובה משפטית האם זה נכון? וגם אם לא חובה, לא כדאי שיודיעו ואולי יוכלו להשיג הסכם פשרה עם סכום פיצויים טוב יותר מהליכה למשפט עם כל הבירוקרטיה הכרוכה בכך? תודה.
אלישבע שלום רב,
זו ממש לא חובה משפטית לידע את בית החולים שמגישים נגדו תביעה. במסגרת התחלת ההליכים אני מתאר לעצמי שאת מתכוונת לאיסוף החומר הרפואי מבית החולים.
בכל מקרה של דרישה לאסוף חומר מבית החולים, הדרישה הזו עוברת במחלקת ניהול הסיכונים של בית החולים ולכן ברוב המקרים התביעה לא נופלת עליהם כרעם ביום בהיר.
בכל אופן התביעה מוגשת נגד הבעלים של בית החולים (מדינת ישראל/שירתי בריאות כללית/קופת חולים מכבי וכו') להן יש חברת הביטוח אשר פונה למשרדי עורכי דין המייצגים אותם.
מבחינה טכנית ניתן לנסות להגיע לפשרה בלי להגיש תביעה, אך הדבר ממש לא מומלץ וזאת משום שללא ייצוג משפטי סביר להניח שהסכום שיציעו להם יהיה נמוך משמעותית מהסכום שמגיע להם בפועל.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי דלאל
053-8007581
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גל שלום, אני מצטער לשמוע. במידה והקרע ברחם נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית, בין אם מדובר ברשלנות רפואית בעת ההיערכות ללידה (למשל אי בחירה בניתוח קיסרי במקרים המצדיקים זאת) ובין אם מדובר ברשלנות רפואית בט...
המשך תשובה