כיוון שאתה הראשונה בגוגל בנושא זה של סעיף 14, ללא ספק יש לך מה ללמד את כולנו בתחום. ולכן 3 שאלות אלייך בנושא, מאחר ואני מתלבטת אם להתפטר: 1. במידה וחל עלי סעיף 14 במסלול קרן פנסיה חובה, וברצוני להתפטר לאחר 4 שנים בחברה. האם אהיה זכאית לקבל פיצויי פיטורין בוודאות? כששאלתי את קרן הפנסיה, הם אמרו שכן, אך בתנאי שהמעסיק נותן הנחיה שניתן ל"שחרר, לי את הפיצויים", שאחרת, אם לא התקיים אצלי אחד משלשות התנאים הללו (נכות, פטירתי חלילה או משהו נוסף שלא זוכרת), אוכל למשוך כסף זה רק בעת פתיחת כלל קרן הפנסיה (בזקנה) ולא כעת. האם זה הגיוני? 2. מה הראציונאל של תנאי זה של אישור המעסיק? יש לציין כי בחוזה ההעסקה שלי אין אזכור של עניין הפנסיה כלל. 3. במידה וקיימת הרעת תנאים מוחשית ואני מחליטה לא להתפטר עכשיו, אלא בעוד כחצי שנה נניח, האם עדיין אוכל להתפטר כל עוד ההרעה מתקיימת?
ראשית תודה.
שנית - אם נערך לך ביטוח פנסיוני על פי חובת הבעיטות הפנסיוני במשק, אם הנך מתפטרת תהיי זכאית לסכום הפיצויים שהופקד, ולא מעבר לכך.
היה והנך מתפטרת בגין הרעת תנאים, כל מקום העבודה להשלים לך כת תשלום פיצויי. פיטורים.
בכל מצב על המעיק לשחרר לך את הביטוח הפנסיוני על שמך ולאשר את משיכת כספי הפיצויים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר