שלום רב, אחרי עבודה של שנים רבות בחברת תקשורת, אני עוזב את ישראל לחו"ל בעקבות בת זוגי. יש לציין כי אני עובד לא מפוקח, שעובד לעתים מהבית ובשנה שעברה עבדתי ארבעה חודשים מחו"ל וביצעתי את עבודתי נאמנה. למעשה, מנהלי מרוצים מעבודתי והיו מעוניינים שאמשיך, אך בגלל נהלי כוח האדם וענייני ביטוח נקבע שלא אוכל להמשיך. שאלתי היא האם ניתן להכיר בעזיבתי כפיטורין ועל כן לקבל פיצויים שאלה נוספת, החוזה שלי מכיר בסעיף 14, אך בגלל שאני מועסק שנים רבות כל כך. קרן הפנסיה וקופת פיצויי הפיטורים לא מכסים את כל התקופה (18 שנה). בשנתיים הראשונות להעסקתי בחברה לא הועברו לי תשלומים לקרן פנסיה ופיצויים. ובשנתיים שאחר כך שולמה פנסיה וכיסוי חלקי לפיצויים. ב-14 השנים שלאחר מכן החלו התשלומים השוטפים המלאים. האם יש דרך לדרוש פיצויים על השנים הלא מכוסות?
שאלתך מורכבת ולא ניתן לענות עליה באופן מלא בפורום, יחד עם זאת אנסה לפרט את העקרונות
התפטרותך עקב מעבר דירה בעקבות בת זוגך אינה מזכה בפיצוי פיטורים, אלא אם בת הזוג מועסקת על ידי אחד הגופים המפורטים בחוק ( בשליחות המדינה, ההסתדרות הציונית העולמית - הסוכנות היהודית לארץ-ישראל, קרן קיימת לישראל או קרן היסוד - המגבית המאוחדת לישראל, ומעסיקך סרב ליתן לך חופשה ללא תשלום )
ככל שעברו למעלה מ 7 שנים זכותך לתבוע פנסיה ו/או פיצוי פיטורים לאותה תקופה התיישנה.
ס. 14 יחול אך ורק על הסכומים שהופרשו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר