שלום, אני עובדת 10 שנים בחברה שככה"נ הולכת לפשוט רגל בקרוב. יש לי משכורת נאה שגם עלתה עם השנים. אני לא חתומה על סעיף 14. אם החברה אכן תפשוט רגל, מי ישלם לי פיצויים, דמי ההבראה וכו' והאם הזכויות שלי ייפגעו? כלומר האם אקבל הכל כאילו פשוט פיטרו אותי או בגלל הפשיטת רגל חלים חוקים אחרים? מה אתם מציעים לעשות? לחתום עכשיו על סעיף 14?
בפתח הדברים ולמען הסדר, אדם פרטי פושט רגל, חברה עוברת תהליך של פרוק.
ככל שהמעסיק הינו חברה, ישנם שני מצבים האחד שיכנס לחדלות פרעון אך לא יפורק או שהוא יעבור תהליך של פרוק מרצון או על ידי גורם חיצוני.
אם המעסיק מפורק יש לעובדים זכות קדימה בנשיה ( נכסי המעסיק ציוד מקרקעין מזומנים וכו' ) וזאת עד לתקרה הקבועה בחוק.
יש לשים לב כי בדר"כ הבנקים בגלל שיעבודים שהם מטילים והרשויותלמרות דין הקדימה הם קודמים לעובדים.
אם המעסיק אינו מפורק על ידי גורם אחר יש בתחילה להגיש תביעת פרוק בבימ"ש מחוזי הכרוכה באגרה ובהוצאות נלוות ( ללא קשר לשכ"ט ) של כ -.3,500 ש"ח.
כדי להבטיח את זכויות העובדים במקרי פרוק שבהם לא נותרו כספים לכיסוי החובות כלפיהם, קיים בבטוח לאומי ענף פשיטות רגל המעניק לעובדים "בטוח" עד לסכום של כ 120,000 ש"ח. ( בדר"כ הפרקטיקה שנאלצים לפנות לבטוח לאומי), תביעת הכספים מהמוסד לבטוח לאומי כרוכה בהגשת תביעת חוב, ( טופס + תצהיר ).
לאור נתוני השאלה נראה כי יש צורך ביעוץ פרטני, אשמח לעמוד לרשותך בטלפון שמופיע באתר בראש העמוד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר