שלום רב, לאחר עבודה של 3 שנים סיימתי את עבודתי. איש מכירות שטח. שכר בסיס+ עמלות. התפטרתי בהסכמה וקבלתי פיצויים חלקיים כתוצאה מחישוב לקוי של רואה החשבון שלהם [לטענתי].. שאלתי הינה כזו: ע"פ חוות הדעת של רואה החשבון שלהם החישוב בגינו מגיע הפיצויים היינו על פי גובה שכר בסיס וחישוב הבונוס/עמלות בכל התקופה של ה3 שנים. פרטני חודש בחודשו לאורך כל התקופה. מה שאני הבנתי מהחוק, [ואולי אני טועה בסעיף], קרי: תקנה 9 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים) התשכ"ד 1964. הינו ש: עובד שמקבל חלק משכרו לפי כמות תוצרת ("עמלות"), חישוב הפיצויים ייעשה לפי שיעור משכורתו הבסיסית האחרונה של העובד בתוספת הממוצע של שיעור העמלות שקיבל העובד במשכורתו במשך 12 חודשי עבודתו האחרונים. שאלתי המקצועית אליך כדלקמן: מי צודק, אני על פי הטענה לעיל, או שמא הוא ואת החישוב של העמלות יש לעשות נקודתית על פי כל חודש בחודשו לאורך כל התקופה. ראוי לציין שאני מושך לכיווני [ממוצע 12 חודשים אחרונים] מאחר והעמלות בשנה הראשונה היו לא טובות אל מול השנה האחרונה. ברור לי שהוא מנסה למזער התשלום מצידם וממציא לכאורה "תתי סעיפים" [לדעתי]. הוא טוען כביכול לתת סעיף בחוק [שאני לא מצאתי כזה] או מנגד, האם יש שטח אפור בחוק והוא "פרוץ" לפרשנות על פי נוחות. מה דעתך? אשמח לדעת ואני בטוח שעוד רבים כאן ישמחו לשאלה. תודה רבה על הפורום. מועיל מאד.
שלום רם,
אתה צודק. אין לעשות חישוב רב שנתי של העמלות שכן זה מנוגד להוראת תקנה 9. את החישוב יש לעשות רק לפי ממוצע 12 משכורות אחרונות. חישובים אחרים יתבצעו רק אם היו שינויים אחרים (כגון שינויים בהיקף המשרה), בהתאם להוראות של תקנות אחרות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר