למיטב הבנתי גם נכון, אך לאחר שבדקתי עניין זה באתר "כל זכות", נאמר שם שישנם מקרים בהם מוקנית הזכות למעסיק לקבל חזרה את כספי הפיצויים. מצ"ב ציטוט מאתר "כל זכות": " במקרים שעליהם לא חל צו הרחבה למשל: כאשר המעסיק הפריש את פיצויי הפיטורים במסגרת סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים או במסגרת הסדר מיטיב, קובע סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים, כי: במקרים שהעובד הפסיק לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויים למשל התפטר ביוזמתו שלא בנסיבות שמזכות אותו בפיצויים - המעסיק רשאי, ככלל, לקבל בחזרה את הכספים שהפקיד לרכיב הפיצויים, אולם אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה למשל הוא מצטרף לחיסכון הפנסיוני שאמור להיות משולם לעובד כקצבה חודשית בעת פרישתו מעבודה או בעת נכות או מוות - ולא כסכום חד פעמי, ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהמעסיק יוכל לקבל את הכספים בחזרה, אז המעסיק אינו רשאי לקבל את הסכומים בחזרה." חשוב לציין: * כשהתפטרתי לא החתימו אותי על שום טופס 161/161א'. ולא זכור לי שחתמתי על טופס האומר אם כספי הפיצויים מיועדים להיות כחלק מהקצבה לכשאפרוש או לא. * לא משכתי כספים מכספי הפיצויים כלל וכלל. האם עדיין זו עבירה על החוק מה שהמעסיק דורש? בתודה מראש וסליחה על אורך ההודעה.. עידו.
דומני כי השבתי לך שלעניות דעתי המעסיק לא יכול לבקש את כספי הפיצויים, לכל הפחות בשל צו ההרחבה. אני מציעה לבדוק לעומק את הנושא ביעוץ פרטני, על מנת לבחון מה המסמכים הקיימים. טופס 161 או 161א' לא קשור לעניין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר