שלום, אני אעבוד במקום עבודה עד הפיטורין 11.5 חודשים. בסוף יום עבודה (כמעט בשעה 17:00) נתנו לי מכתב זימון לשימוע למחרת ב-9:00 בבוקר. הסיבה: רוצים לבטל את התקן שלי מטעמי התייעלות. ביקשתי דחייה ביומיים, כי לא הייתי אמורה לעבוד ביום שנקבע השימוע, וגם כי לא היה לי זמן להתכונן באותו ערב למה שאגיד למחרת בבוקר. המנהלת סירבה ואמרה שאי אפשר לדחות. ואמרה שאם אני לא מעוניינת להגיע למחרת בבוקר, אז אני יכולה לחתום על מכתב ויתור לשמוע. חתמתי, כי הבנתי שבכל מקרה אפוטר. למחרת ב-10:00 בבוקר (שעה אחרי שהיה אמור להיות השימוע) היא כבר הודיעה לי בטלפון שאני מפוטרת ואעבוד עד סוף החודש. ההתנהלות הזאת לא נראית לי חוקית, שמרגע שמזמנים אותי לשימוע ועד הפיטורין חולפות רק 17 שעות. הבעיה היא שחתמתי על מכתב ויתור על שימוע ושאין לי טענות כנגד כוונת החברה לפטר אותי. האם החתימה שלי תקפה ומונעת ממני לתבוע על פיטורין שלא כדין? והאם מגיעים לי פיצויי פיטורין ודמי הבראה, שהרי יהיה חסר לי שבועיים להשלים שנה, אבל הם יגידו שהם לא פיטרו אותי כדי להימנע מתשלום מפיצויים אלא מטעמי התייעלות. אז האם בכל זאת אוכל לדרוש דמי הבראה ופיצויי פיטורין? תודה
סעיף 3 לחוק פיצויי פיטורים נקבע, כי "פיטורים סמוך לפני סוף שנת עבודה ראשונה, יראו אותם - אם לא הוכח היפוכו של דבר - כאילו נעשו מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצויי פיטורים ואין פיטורים כאלה פוגעים בזכות הפיצויים".
על פי סעיף זה, עובד שפוטר סמוך לסיום שנת עבודתו הראשונה, יראוהו כאילו פוטר מתוך כוונה להימנע מתשלום פיצויי פיטורים, על כן אין בפיטורים אלה בכדי לפגוע בזכות העובד לתשלום פיצויי פיטורים.
יחד עם זאת, כאשר המעסיק מצליח להוכיח, כי לא הייתה לו כוונה להתחמק מתשלום פיצויי הפיטורים, העובד לא יהיה זכאי לתשלום פיצויי הפיטורים.
חבל שלא נועצת עם עו"ד לפני שחתמת על מסמך הביטול. בכל מקרה, יש לבחון את המסמך עליו חתמת ואת הנסיבות בהתאם לסעיף דלעיל.
דעי, כי מותר לעובד להתייעץ עם עו"ד לפני שימוע ואף להגיע לשימוע מלווה בעו"ד. על פניו, נראה כי התנהלות המעביד אינה חוקית.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר