עבדתי אצל המעסיק שלי כשנה, החל מאוקטובר 2013 ועד לאוקטובר 2014. בגלל שבחודש הראשון (אוקטובר 2013) עסקתי בהקמת העסק בשטח (מסעדה קטנה), התחלתי לעבוד בעסק עצמו רק בנובמבר 2013. המעסיק התחיל להוציא לי תלושי משכורת רק החל מנובמבר 2013, ואתר ש"נסתדר בהמשך" לגבי אוקטובר. עד היום הוא לא "סידר" את זה. תחילה עבדתי לפי שכר שעתי ועשיתי המון שעות. המשכורות שלי היו מעל 7,000 ש"ח. לאחר כמה חודשים, הגעתי להסדר עם המעסיק לתשלום גלובלי של 6,000 ש"ח ויריקה בכמות שעות העבודה. קיבלתי תשלום זה במשך מעל לכחצי שנה של עבודה במקום. ביולי 2014 נסעתי לחופשה בת 3 שבועות לחו"ל. כשחזרתי, חיכתה לי הפתעה מהמעסיק. בגלל קשיים של המקום, הוא נאלץ להחזיר אותי לשכר שעתי של 30 ש"ח לשעה, והגביל אותי לשעות עבודה של 11:00-16:00, 5 שעות ביום. הוא הבטיח שכאשר המצב ישתפר, הוא יעלה לי את השכר. בגלל שזה נחת עליי כרעם ביום בהיר ולא הייתה לי עבודה נוספת, הסכמתי לעיניין, בתקווה שבעוד חודש-חודשיים הוא יחזיר לי שכר נורמלי. זה נמשך 3 חודשים, בהם קיבלתי בערך כ-3,000 ש"ח נטו. היו הרבה מקרים בהם נשארתי מעבר לשעה 16:00 (עד 18:00), מפני שהשותף החדש של המעסיק אשר היה אמור להחליף אותי בערבים, התעכב. בגלל שאני רשומה בהתאחדות הסטודנטים הארצי (אני לודמת קורס קטן של פעם בשבוע בערב, ב"המכללה הישראלית לאנימציה"), לא הייתה לי זכאות להשלמת הכנסה. בגלל השעות הלא קבועות (כאמור, הייתי נשארת בהרבה מקרים אחרי 16:00) והלא נוחות, לא יכלתי למצוא עבודה נוספת. וכך, במשך 3 חודשים קיבלתי מהמעסק 3,000 ש"ח לערך, דבר שהכניס אותי לבעיה מאוד מאוד גדולה בבנק. לקראת סוף החודש השלישי, כשהבנתי שהמעסיק לא מתכוון להעלות לי את השכר ולא איכפת לו שאני לא יכולה לשרוד את החודש עם משכורת כזו, התפטרתי. בגלל שהשלמתי שנה של עבודה (למרות שיש לי רק 11 תלושים), מגיעים לי על פי החוק פיצויי פיטורין. כאשר פניתי למעסיק בעיניין, הוא סירב לשלם. כמו כן, המעסיק לי הפריש בגיני שום תשלום פנסיה (אחרי 6 חודשי עבודה כמו שהוא אמור לעשות). ברצוני לתבוע את המעסיק. בגלל שאף פעם לא תבעתי מישהו ובטח שלא מעסיק, אני אובדת אצות. האם יש לי קייס לתביעה? איך תובעים אותו? צריך עורך דין או שאפשר לבד? אשמח לכל עזרה והכוונה.... תודה!
ניתן לפנות לעו"ד על מנת שיגר מכתב התראה וייבקש במסגרת המכתב את מלוא התלושים ותשלום מלוא הזכויות ע"פ דין או לפנות בתביעה לבית הדין לעבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר