אני עובד במקום עבודה כבר 4 שנים. זו השנה החמישית. כל שנת עבודה היא 10 חודשי עבודה עם הפסקה של חודשיים בחודשי הקיץ. לפני כל תחילת שנת עבודה מתקיים סמינר להכשרת העובדים לשנה הקרובה. אני חתום על סעיף 14 לחוק הפיצויים (מופרשים רק 6% לקופת הפיצויים) בתחילת כול שנה, במעמד חתימת חוזה חדש. השנה הזו נבצר ממני להגיע לסמינר כתוצאה מזה שלא הרגשתי טוב והייתי חולה. יש לי אישור מחלה על הימים הללו. המעסיק טוען שאם לא הגעתי לסמינר, משמע, שאני התפטרתי, ושהתנאי להמשך שנת עבודה נוספת הוא השתתפות בשלושת ימי סמינר שנקבעו. האם הדבר נכון כמו שהמעסיק טוען? האם במצב הזה אני נחשב כמי שהתפטר?
החוק קובע כי:" היה עובד מועבד על פי חוזה לתקופה קצובה והגיעה התקופה לקצה, רואים אותו כאילו פוטר, זולת אם הציע לו המעביד לחדש את החוזה. אם סירב העובד לחדש את החוזה - רואים אותו, לענין חוק זה, כאילו התפטר."
על כן, במצב בו מסתיים חוזה לתקופה קצובה קיימות מספר אפשרויות:
האחת, שהמעביד אינו מציע לעובד להאריך את החוזה, ואז העובד מפוטר ומקבל פיצויי פיטורים.
השנייה, שהמעביד מציע לעובד להאריך את החוזה (כשלושה חודשים לפחות לפני תומו), העובד מסרב, ואז רואים אותו כמי שהתפטר ולכן לא יהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
השלישית, המעביד מציע להאריך את החוזה והעובד מקבל את ההצעה וממשיך את עבודתו. במקרה זה הופך העובד לעובד מן המניין, הזכאי לזכויות המגן ככל עובד אחר, ויראו את כל החוזים שעליהם הוחתם כתקופת עבודה אחת (אלא אם חלה הפסקה של שלושה חודשים או יותר ביניהם.
יש לבחון את עניינך לגופו של עניין. ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר