שלום רב, 1. לפני מס' חודשים אבי יצא לפנסיה אחרי שעבד 21 שנה במפעל מזון. 2. במהלך שנות עבודתו הוא היה אחראי ללא מחליף על תחום מסויים. 3. במהלך השנים יצא אבי כל שנה ל-5 ימי חופשה, בגלל שמקום עבודתו לא אפשר לו לצאת יותר היות "ואין לו מחליף" 4. אבי קבל את העניין בהבנה. 5. אבי יצא לפנסיה לפני מס' חודשים, וביקש את כל ימי החופשה המגיעים לו והמצטברים ל-180 ימים. 6. מקום העבודה אמר לו שמגיע לו מכוח החוק 54 ימים במצטבר עבור 3 שנים אחורה (כלומר 18 ימים עבור שנה, למשך 3 שנים). 7. כלומר-הם העלימו לו 126 ימי חופש המגיעים לו. 8. ראוי לציין!!!! לעולם לא נמסר לאבי ע"י מקום העבודה כי הימים אינם נצברים, שכן, אילו היה יודע-וודאי וודאי שהיה משתמש בכל הימים המגיעים לו. אבי לא חתם על חוזה מסוג זה המגביל את ימי החופשה לתקופה מסויימת. מה גם שבעיה זו החלה גם אצל שאר העובדים המעוניינים כעת לצאת לפנסיה. האם מעסיק יכול לנהוג ככל העולה על רוחו ולא לשלם לעובד את המגיע לו ולהסתתר לפתע תחת מעטה החוק? מה על אבי לעשות? האם לקבל את רוע הגזירה? ימים אלו שקולים לסכום עתידי מכובד, עליו התבסס אבי בשנות עבודתו. מה עליו לעשות?
על פי סעיף 7 לחוק חופשה שנתית לא ניתן לצבור ימי חופשה מעבר לשנתיים ימים, וזאת בכפוף להסכמת המעסיק.
יחד עם זאת, הלכה למעשה הסעיף בפועל מעסיקים כן מאפשרים לעובדים לצבור ימי חופשה וכן מאפשרים להם לפדות אותם עם סיום יחסי עובד מעביד. כמעט אינו מיושם מאחר והאחריות שימי החופשה ינוצלו היא של המעסיק, זאת בכפוף לשאלת ההתיישנות , דהיינו 3 שנים + שנה שוטפת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר