שלום רב, אבי עבד בחברה 21 שנים. לאורך כל השנים בקושי לקח ימי חופשה וצבר אותם. החופשה היחידה אותה הוא לקח הייתה ל-5 ימי בכל שנה. חשוב לציין כי גם אילו רצה לצאת לחופשה הדבר לא התאפשר מבחינת המעסיקים-שכן לא היה לו מחליף וכל העבודה הייתה מונחת על כתפיו. לאחרונה יצא לפנסיה. מקום העבודה הבהיר כי לאחר בדיקתם מול עו"ד, בחישוב דמי הפנסיה, החופשה נצברת רק 3 שנים אחורה, כך שכל ימי החופשה, להם לא יצא בשל מחסור בעובדים, הלכו לאיבוד. האם בטענותיהם יש ממש? לאורך כל השנים לא אמרו לו דבר על העניין, שכן, אילו היו אמורים לו שהחופשות נמחקות כל 3 שנים, וודאי וודאי שהיה יוצא לחופשות כל תקופה! מה גם שאילו רצה לצאת לחופשה לא הייתה בידיו האפשרות היות ולא היה לו מחליף. האם טענתם זו היא חוקית? אם כן, מכוח איזה חוק? האם ש משקל לכך שלא אמרו לו דבר על העניין? האם יש משקל לכך שלא החתימו אותו על כל חוזה בנושא? והשאלה עיקרית הכיצד מעסיק יכול להרשות לעצמו לעשות ככל העולה על רוחו בעניין כה אקוטי המהווה כספו של העובד בעתיד? תודה על הכוונתכם.
על פי סעיף 7 לחוק חופשה שנתית לא ניתן לצבור ימי חופשה מעבר לשנתיים ימים, וזאת בכפוף להסכמת המעסיק.
יחד עם זאת, הלכה למעשה הסעיף בפועל מעסיקים כן מאפשרים לעובדים לצבור ימי חופשה וכן מאפשרים להם לפדות אותם עם סיום יחסי עובד מעביד. כמעט אינו מיושם מאחר והאחריות שימי החופשה ינוצלו היא של המעסיק, זאת בכפוף לשאלת ההתיישנות , דהיינו 3 שנים + שנה שוטפת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר