שלום רב, אני עובדת כברמנית במסעדה בתל אביב. עכשיו, לאחר תקופה של שנה ושלושה חודשים קיבלתי מייל מאחת האחראיות משמרת, המודיע על כך שהמעסיקה לא מעוניית להמשיך להעסיק ברמנים שעובדים רק 2-3 משמרות בשבוע ולכן אני מפוטרת. ואם אני רוצה אני יכולה לקבל משמרת או שתיים בשבוע-שבועיים הקרובים ולאחר מכן זהו. שאלתי היא : א. האם הליך פיטורין זה הוא תקין? כאמור, לא התבצעה שיחת שימוע לפני הודעת הפיטורין (שניתנה לי במייל). ואם הליך זה אינו תקין, מה ניתן לעשות? ב. כיצד עליי לחשב את גובה הפיצויים שזכותי לקבל? נתונים לגבי צורת הרכב המשכורת: בתלושי המשכורת מצויין כי אני מוגדרת כ'עובד שעתי'. מעבר לצ'ק המגיע עם תלוש המשכורת (המורכב משכר בסיס של משמרות בוקר+טיפים באשראי), אני משתכרת גם במזומן מ'טיפים' אשר לא מצויינים בתלוש המשכורת, אך רשומים בספרי המסעדה. ובנוסף, בחודש העבודה האחרון שלי השכר שלי בתלוש וגם במזמון היה נמוך באופן חריג כיוון שזה היה חודש של תקופת מבחנים. אודה מאוד על תשובתך ועזרתך :)
עקרונית, יש לבצע ממוצע של ימי או שעות העבודה במהלך 12 חודשי העבודה האחרונים עובר לפיטורים מוכל בתעריף אחרון ליום/שעה, זאת בכפוף לעבודה רציפה של 12 חודשים ומעלה אצל המעביד.
על פניו, הליך הפיטורים תקין. יש לערוך לעובד שימוע עובר לפיטוריו, תוך הזדמנות אמתית וכנה לעובד לשכנע את המעביד מדוע אין לפטרו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר