"לכל אחד מבני הזוג יש את הזכות להתפטר ממקום עבודתו לצורך טיפול בילד שנולד. הזכות הזאת ניתנת לניצול במשך תשעת החודשים הראשונים לאחר הלידה. במקרה שהאב או האם החליטו להתפטר (גם אם לא פוטרו כאמור, אלא התפטרו בעצמם), הם זכאים לפיצויי פיטורין כחוק. יש לשים לב כי רק אחד ההורים יכול ליהנות מפיצויי פיטורין ואם שני ההורים התפטרו מעבודתם, רק אחד מהם ייהנה מהפיצויים." והשאלה היא: אני האב,האם מותר לי פשוט לבוא להנהלה ולהודיע על התפטרות ? מה אני רושם במכתב התפטרות? האם אני זכאי לחתום אבטלה? אשתי חזרה לעבוד חצי משרה...אני פשוט מעוניין להתפטר ו"לנצל" את ההזדמנות של ה פיצויים ב 9 חודשים ..(נשאר 3..הילד בן חצי שנה) תודה רבה! תום
יריב שלום,
ראשית, על פי חוק פיצויים פיטורים, עובד זכאי לתשלום פיצויי פיטורים על ידי המעביד, ככל שעבד 12 חודשים רצופים אצל המעביד הנ"ל.
בכפוף לאמור ולשאלתך, סעיף 7 לחוק פיצויי פיטורים אכן מאפשר לעובד להתפטר בנסיבות בהן הוא זכאי לתשלום פיצויי פיטורים על מנת לטפל בילדו, וזאת בכפוף לתנאים מסוימים.
האחד, על העובד להוכיח כי הסיבה לבקשתו להתפטר נעוצה בצורך לטפל ברך הנולד.
השני, קיימת חובה על העובד ליתן התראה למעביד בדבר כוונתו להתפטר לצורך טיפול ברך הנולד, וזאת לפני מתן ההודעה על ההתפטרות, ובכך ליתן למעביד הזדמנות לבצע שינויים ו/או התאמות כך שיאפשרו לעובד להמשיך ולעבוד באותה מסגרת וכן לטפל בילדו.
יובהר, כי אי מתן ההתראה כאמור למעביד מעניינת את הזכאות שמקים סעיף 7 לחוק פיצויי פיטורין ולתבוע את פיצויי הפיטורים .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר