שלום, לגרושתי לי הסכם גירושין שאושר ע"י בית משפט, לפיו אני משלם לשני ילדיי 3600 שקלים. בארבע שנים הראשונות אני משלם 2800 ש"ח - ההפרש מקוזז מהסכום שהיא אמורה לתת לי על הדירה המשותפת שלנו. שאלתי: 1. מה קורה במידה ובעוד חודשיים היא טוענת שאין ל כסף לשלם לי על הדירה (מדובר בחצי מיליון ש"ח)? הדבר מעוגן בהסכם שבו אני כבר מילאתי את כל חובותיי. מה אני עושה? מגיש תביעה חדשה? פירוק שיתוף? למי מגישים? 2. האם בעוד ארבע שנים לאחר ההפחתה במזונות - או במהלכם - היא יכולה לתבוע הגדלה? אציין כי בהסכם לא כתבנו גבר עם חוגים, שיעורי עזר. אבל הסכום מכובד כשלעצמו. אישה שמגיעה עם דירה משלה, מזונות בסך 3600 - יש לה עילה להגדלה בכלל? אשמח לתשובה, תודה רבה.
הדרך לתיעת הגדלת מזונות תמיד פתוחה וזאת מכיוון שמדובר בזכויות הקטינים אשר מטבע הדברים אינם צד להסכם, בית המשפט יבחן את התביעה בין היתר במשקפיים של "טובת הילד".
לעניין הנוסף, ככל וגרושתך לא תעמוד בהסכם ביניכם פתוחה לך תמיד הדלת לפנות בתביעה לאכיפת ההסכם, פיצויים או פירוק שיתוף הכל כמובן בהתאם לנסיבות המקרה שלך, ולשם כך נדרש יעוץ פרטני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר