אני אם חד הורית לילדה בת 5, כשהיתה בת שנה תבעתי את אביה מזונות, הוא עשה איתי הסכם מול עו"ד שיתן לי 100.000ש"ח בפעם אחת ועלי להסתדר עם זה עד שתגיע לגיל 8 ואח"כ יתן עוד 100.000 , כל זה לא צמוד למדד, בנוסף החתים את אימי ואחי שאם אתבע סכום נוסף או הגדלה הוא יוכל לתבוע אותם על ה-100.000 ש"ח, בינתיים מצבי הכלכלי התערער, עברו 4 שנים והכסף נגמר לי על הוצאות ושכר דירה מאחר ואין לי דירה, אימי חלתה בארוע מוחי קשה שהותיר אותה משותקת לגמריי ואחי מלא בחובות, אם אחליט לתבוע, האם השופט יתחשב במצבי ויבטל את הסעיף הדרקוני הזה שעשה איתי האבא של ביתי?
הסכם גירושין נבדל מהסכם רגיל הנחתם בין צדדים בכך שללא אישור ההסכם על ידי בית המשפט אין לו תוקף מחייב גם אם הוא חתום על ידי שני הצדדים. (אם הבנתי נכון ההסכם לא אושר על ידי בית המשפט?)
שנית, סעיפי מזונות הינם סעיפים "דינאמיים" בהסכם וניתנים בשינוי בהתאם לנסיבות הכל תלוי בטובת הקטינים.
שלישית, בתי המשפט נוטים להימנע מאכיפת סעיפי שיפוי בהסכמי גירושין וזאת בין היתר עקב חשש מפגיעה בילדים. אמנם בדרך כלל ההסכמים קובעים כי האם תשפה ולא בני משפחתה אבל במנסיבות המקרה הנ"ל לטעמי יש טעם לנסות ולבטל.
אני ממליצה לך לפנות בתביעה לבית המשפט. ובהצלחה!!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
און צוק, משרד עו"ד
053-7101897
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, יש להתייחס למצב הזכויות של הצדדים בזמן הפירוד. בהתאם לחוק יחסי ממון פיצויי פרישה הנם חלק מ”נכסי בני הזוג“. המדובר כמובן הוא על נכסי הזוג בעת הפרידה – זכויות עתידיות לפנסיה, זכויות עתי...
המשך תשובה