שלום, אני ואשתי שוקלים להיפרד. לנו 2 ילדים קטנים מתחת לגיל 6 סיכמנו כי התהליך יהיה ידידותי והדדי תוך שימת דגש על טובת הילדים. אשתי משתכרת שכר 4500 + אחוזים מעמלות. כ7,000-8000 נטו בחודש. אני פרילנסר עצמאי משתכר כ 10,500 נטו בחודש. אין לנו נכסים או תוכניות חיסכון, ולמעשה יש לנו חובות של הלוואות לבנק של כ 90,000 ש"ח. אנו חיים ברמת חיים גבוהה. למעשה מעל ליכולות שלנו הוצאות חודשיות של 28,000 ש"ח בקירוב. ( מה שהביא ללקיחת מספר ההלוואות) השאלה שלנו היא כאשר המשמורת הינה משותפת חצי-חצי. 1. מה יהיה מקובל מבחינת דמי מזונות ומדור.בהתאם למשכורת האשה והבעל שצויינו. 2. האם ניתן לחייב לשמור על רמת החיים כאשר ההכנסות לא מכסות את זה? 3. במידה ובעתיד שכר הבעל או האשה עולים בהמשך הדרך לאחר הגירושין, האם יש להגדיל את דמי המזונות והמדור או להקטין? 4. היות ומשכורת האשה בנוייה על בסיס + עמלות, האם מחשבים את המשכורת לצורך מזונות על פי ממוצע? כמו שהמשכורת של הבעל היא ממוצע שנתי היות והוא עצמאי/פרילנסר? תודה על כל עזרה.
שלום שי,
מזונות במשמורת משותפת נקבעים בהתחשב בהכנסותיהם של שני הצדדים ובהתאם לחלוקת הזמנים בינהם.
בד"כ נהוג להפחית במקרים של משמורת משותפת כ- 25% מסכום המזונות שיפסק ואולם לאחרונה ניתנו מספר פסקי דין שקבעו אחרת, כך שיש לבחון כל מקרה לגופו.
במידה וחל שינוי בהכנסות ניתן תמיד לעתור בתביעה להגדלת מזונות או להפחתה ובית המשפט יבחן את התביעה לגופה.
על מנת לקבל חוות דעת משפטית אישית אני ממליצה לך לקבוע פגישת יעוץ פרטנית אצל עו"ד.
בברכה,
עורכת דין ענת גוטליב שטיינמץ
דיני משפחה, גישור וירושה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר