מקרה שבו זוג חי ללא נישואים 15 שנים, לאשה 2 ילדים מנישואים קודמים ודירה (משכנתא) ולגבר אין ילדים. הזוג חי בביתה של האישה כך במשך כל השנים (יש להם ילד משותף) עד שהחליטה האשה לעבור דירה, מכרה אותה וקנתה דירה שהצריכה להוסיף סכום מלבד המשכנתא שכבר קיימת, הגבר, כדי להקל על האשה, התחלק איתה בהלוואה הנוספת שביקשה מהבנק בתמורה לדירה החדשה, הזוג נישא לאחר מכן, חי מס' שנים יחד וכעת מתכוונים להתגרש, איך מסתדר עיניין החלוקה?
שירה שלום,
ראשית, על פי העובדות כפי שאני מבינה, אינכם נשואים שכן יש לעשות אבחנה בין הדין החל על זוגות נשואים וזוגות שאינם נשואים, באם הבנתי נכונה ואינכם נשואים, אזי הדין החל בינכם במקרה שיוכח שהנכם ידועים בציבור הינו הלכת השיתוף, במקרה והנכם ידועים בציבור ובהתאמה למקרה שלכם אזי החלוקה בנכסים היא בחלקים שווים וזאת רק במקרה ויוכח כי הייתה כוונה ורצון מצדך לשיתוף מלא בנכס.
כמו כן, הואיל ועסקינן בזכויות במקרקעין, בטרם מתן מענה עלי לשאול האם נרשמו זכויותיו בנכס ובאם כן האם בחלקים שווים? על כל פנים יש לבחון את מכלול העובדות בטרם מענה קונקרטי לכך. הכלל, כאמור במקרה של ידועים בציבור הינו חלקוה בהתאם להלכת השיתוף.
יחד עם זאת, יהיה על בן זוגך בהנחה ויטען לזכויות בדירה להוכיח באמצעות ראיה נוספת כי קיימת לו זכות רכושית בנכס כמו במקרה שלכם, אולם עליך יהיה להוכיח מה הייתה כוונת השיתוף.
עלי להבהיר, כי בבואו של בית המשפט להחיל את הלכת השיתוף על בני זוג ידועים בציבור נבחנות נסיבות המקרה לגופו.
על כל פנים מוטב כי תיוועצי פרטנית אצל עו"ד הבקיא בתחום לבחינת מכלול הזכויות והחובות העומדות בפניך.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלומי שלום, לפי שאלתך, במידה ויש זכויות לאמא בדירה, ולילדים גם יש זכויות בדירה, הם יכולים להגיש תביעה לפירוק שיתוף בנכס ולמכור את הבית. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה