לאחר 40 שנות נישואין אני רוצה להתגרש. בעלי לא עובד כבר 20 שנה. לא מצא ולא התאמץ למצוא עבודה. מקבל נכות כללית מביטוח לאומי. מה אומר החוק לגבי הפנסיה שלי וכספי הפיצויים?
שלום רב,
חוק יחס ממון קובע באופן מפורש, כי כל הרכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים, נחלק בין בני הזוג בחלקים שווים בעת פרידה או גירושין, בלי קשר לשאלה על שם מי רשום הרכוש.
הרכוש המשותף כולל : בית מגורים, כלי רכב, חסכונות, נכסי קריירה (קופת גמל, קרן השתלמות, פיצויי פיטורין, ביטוח מנהלים, פנסיה וכו'), חברה או עסק של אחד מבני הזוג, נחשבים אף הם לרכוש משותף וכך גם מוניטין.
הרכוש שאינו עומד לחלוקת רכוש הינו רכוש מלפני הנישואין, וכן מתנות וירושות שהתקבלו במהלך חיי הנישואין.
על פניו נראה כי לבעלך יש זכות לדרוש 50 אחוז מהזכויות של ממקום העבודה. יחד אם זאת, ישנם מקרים שבית המשפט מורה על איזון משאבים בצורה לא שוויונית. בנימה אישית אני מציע לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום המשפחה ולבחון יחד איתו את האופציות העומדות בפניך.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מיטל שלום, בגדול, גם הציוד והריהוט של הבית צריך להתחלק ביניכם. אם אין הסכמה, אז צריך להעלות את הסוגיה לבית הדין/בית המשפט. בדרך כלל נהוג שצד אחד עושה שתי רשימות של הציוד והצד השני בוחר רשימה. יוני...
המשך תשובה