היי, יש לי במשפחה אישה שחיה עם גבר כ-15 שנה. הגבר חי אצל האישה במשך 80%-90% מהזמן ולא היה משלם חשבונות ורק מדי פעם היה עושה קניות מהסופר. לפני כמספר חודשים הקשר פחת אך עדיין היו שיחות ופגישות בין בני הזוג. לאחר "ירידת הקשר" הגבר זכה בסכום כסף מכובד מאוד ופשוט ברח וניתק קשר. האם מגיע לאישה לקבל חלק מהסכום? תודה.
שלום רב
לשאלתך, במידה והאישה תוכיח בפני בית המשפט שהיא והגבר חיו כידועים בציבור, לא מן הנמנע שבית המשפט יפסוק כי מכח חזקת השיתוף האישה זכאית לקבל 50% מהפרס.
מהי ההגדרה לידועים בציבור?
הידועים בציבור הם בני זוג החיים תחת קורת גג אחת ומנהלים משק בית משותף, כאשר מערכת היחסים הזוגית ביניהם מעידה על כך שמדובר בבני זוג אשר "קשרו את גורלם יחדיו". בפסיקה הישראלית נקבעו מספר פרמטרים שבוחנים האם בני הזוג חיו כידועים בציבור או כזוג ללא כוונת שיתוף, כגון: האם בני הזוג ניהלו משק בית משותף? משך הזמן של הזוגיות? התחושות הסובייקטיבית של בני הזוג? איך החברים ובני המשפחה של בני הזוג ראו את הזוגיות שלהם? וכו'.
חזקת השיתוף:
בפסיקה הישראלית נקבע, כי חזקת השיתוף חלה על בני זוג שנישאו לפני 1974 וכן על ידועים בציבור. החזקה קובעת כי כאשר בני זוג מנהלים יחד אורח חיים תקין והתנהגותם מגלה מאמץ כלכלי משותף, קמה חזקה שכלל הנכסים והרכוש אשר צברו במהלך חייהם המשותפים, הינם בבעלותם המשותפת (כלומר כל אחד מבני הזוג זכאי ל-50% מכלל הנכסים והרכוש אשר צברו במהלך חייהם המשותפים).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שון שלום רב, ירושה לא מתחלקת, אלא אם הכנסת את הירושה לשימוש המשותף. אם אתם גרים בנכס שהתקבל בירושה, או שכספי השכירות נכנסו לחשבון המשותף, אז לצד השני יש טענות טובות לשיתוף. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה