שלום רב, אני חי עם בת זוג,שנינו גרושים ויש לנו ילד משותף. לא מזמן ירשתי נכס שעדיין לא הועבר על שמי. שאלתי היא,האם יש לה נגיעה או יכולת דרישה לקבל חלק מהנכס במקרה של פרידה והאם רצוי במקרה כזה לערוך הסכם ממון? תודה מראש
עידו שלום,
הלכת השיתוף אשר פותחה בהלכה הפסוקה, קובעת כי כל הרכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני זוג המנהלים אורח חיים משותף, מצוי בבעלותם המשותפת של בני הזוג - גם אם הרכוש רשום רק על אחד מבני הזוג.
יחד עם זאת סעיף 5א'(1) לחוק יחסי ממון קובע במפורש, כי כל רכוש שיקבל אחד מבני הזוג במסגרת צו ירושה נחשב לרכושו הבלעדי והפרטי. לכן במקרה של פרידה, לא תהיה לבת זוגתך כל זכות לתבוע זכויות בנכס שירשת.
אולם, ישנם מקרים חריגים בהם בתי המשפט לענייני משפחה מכירים בזכותו של בן הזוג ברכוש שניתן בירושה. כך למשל, במקרה שבן הזוג משקיע כסף רב בשיפוץ הדירה שהתקבלה בירושה וקיים קושי אובייקטיבי להפריד בין החלק שהושקע ע"י בן הזוג בדירה (השיפוץ) לבין חלקו של היורש. במצב דברים זה, לא מן הנמנע שבית המשפט לענייני משפחה יכיר בדירה כנכס משותף של שני בני הזוג.
כמו כן, היו מספר תקדימים משפטיים, בהם בתי המשפט הכירו בדירת המגורים שהתקבלה בירושה, כנכס משפחתי מובהק- ופסקו כי הדירה שהתקבלה בירושה כן תתחלק בין בני הזוג בעת הפרידה.
בנימה אישית, אני מציע לך בכל מקרה לערוך הסכם ממון אשר יבטיח את זכויותיך בנכס שירשת, ויחסוך ממך ניהול של הליכים ארוכים בבית משפט, במידה וזוגתך תטען בעתיד לזכיות בנכס שירשת.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מלכי שלום רב, אם העזבון לא מחולקל לפי צוואה/צו ירושה, אז ניתן לתבוע את הצד השני על הכספים שלקח ביתר. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה