היי, ראשית תודה שאתם מאפשרים לנו להתייעץ פה. שאלות שזורות זו בזו. א. אם ניתנה החלטה לפירוק שיתוף בעבר, האם ניתן לתבוע בשנית פירוק שיתוף במידה ודירה משותפת לא נמכרה, או שיש כבר מעשה בית דין? ב. מה המשמעות הכלכלית לצדדים במינוי כונס נכסים בבימש? האם שווה להתעקש שלא ימונה כונס (מבחינה כלכלית). ג. במידה ומונה כונס וניתנה החלטה שצד אחד יכול לרכוש את חלקו של האחר, האם כונס מהווה בעיה? תודה.
לא ניתן לתבוע בשנית פירוק שיתוף.
ניתן לתבוע אכיפת הסכם / פסק דין על ידי בקשה למינוי כונסי נכסים על מנת להוציא את פסק הדין אל הפועל.
מינוי כונס נכסים אינו דבר רע בהכרח, אומנם עלות כונס הנכסים לא קטנה (בבימ"ש למשפ' 4% + מעמ והוצאה לפועל 6-8% + מעמ), אולם לא פעם הליך מכירה בדרך של כינוס נכסים עוזר למקסם את ערך הבית.
מניסיון אישי שלי, כל הנכסים שנמכרו על ידי ככונסת נכסים, נמכרו למעלה מהשווי שנקבע בחוות הדעת השמאית.
צד אחד יכול לקנות את זכותו של הצד השני, או בעריכת הליך התמחרות ביניהם, או אם הצד רוצה להיכנס להליך ההתמחרות עצמו, ואז הוא רשאי לרכוש.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יקיר שלום, בגדול, אין תשלומי משכנתא שאישתך משלמת, או הוצאות גדולות אחרות על הדירה, אז הדירה לא תהיה בשיתוף אם אישתך. אישתך יכולה להוכיח כי ראית בה כשותפה לדירה באם תישארו נשואים שנים רבות. יוני שמי...
המשך תשובה