אם אני יכולה להוכיח שהייתי המפרנסת הראשית במשך כל תקופת הנישואין ובעלי לא רק שלא סייע (גם לא בטיפול בבית ובילדים) אלא עמד בדרכי לקידום והתפתחות מקצועית, האם זה יכול לשנות את חלוקת הרכוש?
רבקה שלום . בשאלתך לא פרטת מה עיסוקך אשר אפשר לך לשאת באופן כעיקרי בנטל פרנסת המשפחה . ככלל העובדה שפרנסת המשפחה לא מאפשרת לך לבצע חלוקה לא שיויונית בחלוקת הרכוש. ככל ויש לך מקצוע וצברת מוניטין, בעלך עשוי לתבוע ממך פערים בגין כושר השתכרות , מוניטין, ונכסי הון קריירה.
מכל מקום ככל ונגלע קרע בינך לבין בעלך חשוב שתביני כי לערכאה בה תבחרי לנהל את ההליכים המשפטיים (ביה"ד הרבני או ביהמ"ש למשפחה) רלוונטיות מכרעת לסוגיית התוצאה המשפטית שכן בית הדין הרבני וביהמ"ש עשויים להגיע לתוצאה .
תשובה זו הינה תשובה כללית הואיל וחסרים פרטים ספיציפיים למקרה שלך, אותם אוכל להבין במסגרת פגישת יעוץ פרטית אחד על אחד. על מנת להבין מהי הערכאה הנכונה עבורך במקרה שלך עלייך כאמור להגיע לפגישת יעוץ אישית בה נבחן את היתרונות והחסרונות בכל ערכאה עבורך.
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ערן שלום גם אם האישה נשארת עם הבית לאחר איזון משאבים, עדיין האב ישא בדמי מדור (זה בגדול כמובן, מבלי להכנס לנושא של משמורת משותפת, שכר וכדומה). בתי המשפט ובתי הדין לא עושים היוון של מזונות הקטינים, ז...
המשך תשובה