מה בית המשפט נוטה להחליט במקרה הבא: יש לאישה כסף מלפני הנישואים, בו היא קנתה דירת מגורים שרשומה על שמה, ויש לה עוד כספים, והבעל הגיע עם כמעט כלום לנישואים, עבד והרוויח והחליט שצובר לעצמו את כל הכסף המשותף למקרה גירושים. האם אכן בית משפט עושה איזון כזה, שאם יש לאישה דירה, אז בגירושים אוטומטית הגבר יכול לקנות דירה מכל הכספים המשותפים שהם צברו, בגלל חוסר האיזון בין כספיהם לבין הירושה של האישה? האם יש מצב שהגבר הזה בכל זאת יצטרך לחלוק עם אשתו את הכסף המשותף חצי חצי, וזאת למרות שהוא גר בדירה שרשומה על שמה (ובמשך תקופה מסויימת היתה רשומה על שמו בגלל איומים שלו ואז הרישום חזר אליה). מה בית משפט נוהג לפסוק במקרים כאלה?
ככלל, נכסים שנרכשו שייכים לפני הנישואין, והצד שהנכס שלו - לא הראה על כוונת שיתוף כלשהי לצד האחר בנכס - הנכסים שהביא - הינם שלו בלבד.
כספים שנצטברו יחד במהלך הנישואין - מתחלקים חצי חצי - גם אם צד אחד עבד יותר.
אם הבנתי נכון את המצב אותו את מתארת - אכן לאישה יש מחצית מהנכסים או הכספים שנצטברו במהלך הנישואין ואין זה משנה אם היא באה לנישואין עם נכס או בלי. העובדה שהדירה הייתה רשומה זמן מה על שמו של האיש עלולה להראות שהייתה איזושהי כוונת שיתוף.
אני ממליצה לך מכל הלב להתייעץ עם עוה"ד ולהסביר לו את פרטי המקרה שלך לאשורם על מנת שהתשובה תהיה סופית ומתאימה.
המשך יום טוב, עו"ד רוטנברג.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מיקי שלום, בגדול, ניתן לאזן משאבים במקרה של פקיעת גירושין, אך ישנם מצבים שבו אפשר לאזן משאבים אף בטרם פקיעת הגירושין. לגבי הישארו בבית וכדומה, כל מקרה הוא לגופו. לגבי סעדים למנוע הברחת נכסים - ניתן...
המשך תשובה