אנחנו מתגרשים לצערי. אשתי כבר לא גרה בדירה המשותפת חצי שנה והילדים נעים בין הדירה המשותפת איתי לבין הדירה החדשה של אשתי עם החבר החדש שלה. הדירה רשומה על שמי באופן מלא אבל הכספים ששימשו לרכישתה היו כספים שלי בשילוב עם כספים מהחתונה. במהלך השנים גם שיפצנו את הבית בכספים משותפים ואפילו קנינו בעזרת השכרת יחידת דיור בבית מגרש בצפון. שתי שאלות – האם יש משמעות לעובדה שהדירה רשומה על שמי ומרבית הכספים ששימשו לרכישתה היו כספים שלי וכספי חתונה (90% מהמימון). שאלה שנייה, איך מחלקים את הבעלות על קרקע שנרכשה מכספי שכירות של יחידת דיור, בהתחשב בעובדה במרבית הנכס ששימש למימון המגרש הוא בבעלותי?
לגבי דירת המגורים אשר בד"כ הנה הנכס העיקרי והמרכזי של בני הזוג וכהגדרת ביהמ"ש העליון מהווה "גולת הכותרת" של חזקת השיתוף, נדרשת למעשה הוכחה מינימאלית של חיים משותפים תחת קורת גג אחת כדי לראותה כמשותפת.
לכן, הרישום בפועל על שמך ו/או מועד רכישת הדירה ומקורות הכספים ששמשו לרכישתה אין בכוחם, כשלעצמם, לסתור את חזקת השיתוף בדירת המגורים. הנושא שיעמוד במרכזו של הדיון הנו המעשים בפועל של הצדדים המעידים על כוונתם כגון: מגורים משותפים של מס' שנים, שיפוצים משותפים בדירה וכ"ו.
לגבי המגרש, בנסיבות העניין ולאור האמור לעיל, הרי שסביר ביותר שביהמ"ש יפסוק כי הזכויות בו שייכות לשניכם.
כל מקרה יבחן לגופו!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אמל שלום, במקרה שלך, אישתך צריכה להוכיח חזקת שיתוף, הכוונה להוכיח שיש לך חלק בבית. מאחר ואתה והורייך מימנתם את הנכס, אין לכם חשבון משותף ורק אתה משלם את ההוצאות, והיא לא השתתפה בהוצאות של הבית, יהיה...
המשך תשובה