שלום. שתי שאלות בעניין איזון משאבים (פנסיה וכו') בעת גירושין: 1. האם החוק מחייב כי האיזון ייעשה על דרך של 50:50 על כל הכספים שנצברו במהלך תקופת השיתוף, או שכל צד זכאי לדרוש לתת/לקבל אחוז שונה והעניין נתון למו"מ? 2. האם החוק קובע איך ישלם הצד החייב ומתי (האם סכום מהוון במזומן, או לפי החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו, התשע"ד - 2014, כלומר חיסכון פנסיוני ע"י פתיחת קופה חדשה לבן הזוג המקבל + קרנות השתלמות עם פקיעתן)? האם הצד המשלם הוא זה שבוחר בין שתי האפשרויות? האם הנושא נתון למו"מ? תודה.
כעקרון, החלוקה של הזכויות הסוציאליות, אותן חסכו בני הזוג במהלך נישואיהם, הינה באופן שווה, כלומר: 50%-50%. רק במקרים של צורך בחלוקת רכוש (באופן כללי) לא מאוזנת - ניתן לבחון חלוקה לא שוות ערך של הזכויות הסוציאליות.
החוק מסדיר כי מבחינת הקופות, אצלן נצברו הכספים - גם בן הזוג של העמית הינו "לקוח" ועל כן, העמית ובן הזוג יכולים להחליט על מועדי פרעון שונים של הזכויות, כמובן הכל בכפוף לתקנוני הקופות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר