אני ואשתי נמצאים בהליכי גירושין ומנסים להגיע לפשרה כספית. יש בבעלותי חשבון בנק אשר במהלך השנים הייתי מפקיד בחשבון זה כספים משותפים. בערך שנה לפני שהיחסים בינינו התחילו להיות עכורים, הפסקתי להפקיד לחשבון כספים משותפים. לאחרונה פתחתי עסק עם אחותי ואני משלם את החשבוניות הקשורות לעסק מחשבון בנק זה. אחותי מעבירה לחשבון כספים לא מעטים (נאמדים בעשרות אלפי שקלים). האם האישה יכולה לטעון שהכספים האלה הם גם שלה למרות שמדובר בברור בכספים של העסק?
הנושא שעומד על הפרק בשאלתך הוא המועד אשר יוכרז ע"י ביהמ"ש כמועד הקובע לצורך איזון המשאבים ביניכם, לרבות הכספים שהופקדו לחשבון הבנק שציינת וכן זכויות בעסק אשר הכספים הנ"ל משמשים לניהולו!
ברירת המחדל בחוק יחסי ממון ביו בני הזוג, בכל הקשור למועד איזון משאבים הנה מועד הגירושין בין הצדדים, אולם, סעיף 8 לחוק יחסי ממון הותיר בידי במשפט ובתי הדין שיקול דעת נרחב לקביעת המועד הקובע לאיזון המשאבים בין הצדדים.
גמישות זאת מטרתה להשאיר בידי הערכאה השיפוטית כלים לאזן את הנכסים בין הצדדים באופן הוגן, בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה לגופו. בהתאם לכך, במקרים רבים מקדימים בתי המשפט את מועד הקרע למועדים הקודמים לגירושין.
בד"כ , פוסקים בתיהמ"ש שהמועד הקובע לצורך איזון המשאבים הנו המועד בו חדלו הצדדים מלתפקד כיחידה כלכלית משותפת. מועד זה נקבע בהתאם לנסיבות המקרה ויכול שיקבע למועד הפרידה בפועל, למועד הגשת התובענות לביהמ"ש או למועד אחר אשר יש בו כדי להצביע על הפרדה כלכלית ורכושית בפועל בין הצדדים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רחלי שלום צריך לבקש מבית המשפט זכות קדימה בנכס, ולא להוציא את הנכס למכירה חיצונית. כונסי נכסים יכולים למכור את הנכס גם במחיר נמוך מהשמאות, הם לא מציגים את השמאותלמי שמעוניין. את יכולה להגיש בקשה ל...
המשך תשובה