אני וחברתי גרנו ביחד בדירה אשר שייכת למשפחה שלי במשך כשלוש שנים וחצי. עכשיו אנחנו עומדים בפני פרידה והחברה (כפוית הטובה) הגישה נגדי תביעה בה היא דורשת מחצית מחשבון הבנק שלי, נכסים כגון רכב, וכדומה. מדובר בדברים אשר רכשתי מכספי. הגברת הנכבדת טוענת שהיא עזרה בכך שהיא הייתה עזר כנגדי וברגעים קשים היא תמכה בי. כמו כן, היא טוענת שהיא גם רכשה הרבה פעמים אוכל, סיגריות וכדומה וההוצאות שלה לא יותר נמוכות משלי. אני רוצה לתבוע אותה על שכר דירה עבור המגורים בדירת המשפחה במשך שלוש שנים, האם יש לי קייס?
אייל,
אינך יכול לתבוע דמי שימוש ראויים ממספר סיבות אשר העיקרית שבהן הנה שהנכס בו התגוררתם, למיטב הבנתי, אינו רשום על שמך אלא ע"ש הוריך. זאת ועוד, דמי שימוש ראויים נפסקים לשותף במקרקעין אשר שותפו מונע או מנע ממנו מלעשות שימוש בחלקו במקרקעין.
אולם, מאחר ושוב למיטב הבנתי, היות ולא מסרת פרטים, אני מבין שבת זוגתך לשעבר תובעת אותך על בסיס טענתה להיותכם ידועים בציבור וכי בתקופת היותכם ידועים בציבור חלה חזקת השיתוף בנכסים, היה עליה לקחת בחשבון שחזקת השיתוף ברכוש כוללת גם חזקה של שיתוף בחובות שנצברו במהלך החיים המשותפים. לכן, אם תוכיח שצברתם חוב להוריך בגין דמי שכירות בתקופת המגורים המשותפים בדירתם, הרי שחברתך חייבת במחצית חוב זה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוקסן שלום אכן, גם קרות השתלמות ופנסיה מתחלקות חצי חצי, אלא אם צד טען שצריך לחלק לא שווה בשווה. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה